Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna är centrerade kring snittning av fryst- och parafininbäddad vävnad inom ramen för Tobias Sjöbloms forskargrupp och U-CAN-projektet, samt kring utförandet av blandade molekylärbiologiska tekniker sammanhörande med snittningsarbetet. Arbetet involverar även utsök, utplockning och återförande av material i vävnadsbiobanken/patologarkiv, samt dokumentation, datahantering och registrering av uppgifter sammanhörandes med arbetet. Ytterligare arbetsuppgifter i närliggande forskningsprojekt samt rent administrativa uppgifter relaterade till forskargruppens aktiviteter kan förekomma.

Kvalifikationskrav:
Högskoleexamen inom medicinsk vetenskap eller motsvarande medicinsk inriktning. Erfarenhet av fryssnittning, RNA-preparation, DNA-preparation samt av att arbeta sterilt och RNAse-fritt. Erfarenhet av att arbeta med vävnadsbiobank/patologarkiv och tillhörande datasystem. Personen måste vara mycket noggrann och vara bekväm med att arbeta självständigt, samt ha förmåga att planera och prioritera sin egen tid för att hålla deadlines. God administrativ förmåga samt goda datakunskaper krävs. Då arbetet sker i en internationell miljö krävs även goda kunskaper i engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av arbete med flera molekylärbiologiska metoder än de ovan angivna. Erfarenhet eller intresse av att arbeta med histopatologi med inriktning mot cancer.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: snarast.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Per-Henrik Edqvist, per-henrik.edqvist@igp.uu.se, 018-471 4815

Välkommen med din ansökan senast den 30 september 2019, UFV-PA 2019/2857.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/2857
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-09-16
Sista ansökningsdag 2019-09-30

Tillbaka till lediga jobb