Uppsala universitet, Institutionen för lingvistik och filologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Beskrivning

Vid Institutionen för lingvistik och filologi bedrivs forskning och undervisning i ca 20 olika språk och språkrelaterade ämnen. Verksamheten täcker många av de stora språken och kulturerna i Mellanöstern, därtill indologi, swahili, kinesiska/sinologi och klassiska språk. Dessutom innefattar institutionen ämnena lingvistik och datorlingvistik

Institutionen har en bred forskningsprofil och vi har många externt finansierade forskningsprojekt, ofta med internationellt samarbete.

Arbetsuppgifter

Som HR-generalist ger du konsultativt och serviceinriktat stöd till både institutionsledning och anställda i frågor som rör hela HR-området. Du förväntas att självständigt handlägga, samordna och följa institutionens ärenden inom HR-området.

I arbetsuppgifterna ingår administration av enhetens verksamhet och stöd till institutionens ledning gällande kompetensförsörjningsplanering, rekrytering, arbetsmiljö och hälsa, lika villkor, personalvård, anställningsvillkor, lönebildning, verksamhetsplanering och omställning. Vidare ingår personaladministration och handläggning av personalärenden såsom löneadministration, semestrar, tjänstledigheter, arvoderingar samt administration kring utländska forskare och doktorander. Du arbetar i olika HR-system, särskilt Primula och Varbi, utfärdar anställningsavtal och intyg.

Arbetet kan även innefatta andra administrativa arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du behöver kunna tillämpa arbetsrättsliga lagar och HR-relaterade regelverk och processer i ditt arbete. Därför ser vi att du ha en universitets- eller högskoleexamen inom HR-området eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt flerårig erfarenhet av brett arbete inom HR. Därtill behöver du ha en mycket god kommunikativ förmåga i svenska och engelska. Vi vill också att du är van att arbeta digitalt med olika program och systemlösningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är du prestigelös, har hög servicekänsla, är trygg i dig själv och har god förmåga att samarbeta. Du är ansvarstagande och en person som stimuleras av att ge mervärde till verksamheten. Du är drivande och strukturerad med förmåga att se till helheten. Det är viktigt att du har förmåga att skapa goda kontakter och bygga långsiktiga relationer samtidigt som du har personlig integritet. Tidvis förekommer arbetstoppar och då är det viktigt att du kan arbeta strukturerat i flera processer samtidigt.

Meriterande

Kunskap i system såsom Primula, Edgar och Varbi. Erfarenhet från högskola samt kunskap om det statliga avtalsområdet. Kunskap och erfarenhet av att arbeta med internationalisering.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-09-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av

Prefekt Sina Tezel, epost Sina.Tezel@lingfil.uu.se, tel 018-471 2098

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-05, UFV-PA 2019/2701.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/2701
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-08-16
Sista ansökningsdag 2019-09-05

Retour aux postes vacants