Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl. a. cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en projektledare vars huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara att stödja uppbyggnad och drift av ett nationellt nätverk för precisionsmedicinsk forskning med inriktning mot cancer. Nätverket är distribuerat med noder vid orter med universitetssjukvård. Du kommer att stödja samordnaren och nodföreståndarna med kommunikation, samordning, sammanställning, återrapportering och analys. Du kommer även att stödja interaktionen med relevanta myndigheter och organisationer såsom Etikprövningsmyndigheten, Biobank Sverige och forskningsfinansiärer.

Kvalifikationskrav:
Utbildning: Doktorsexamen inom livsvetenskaper. Postdoktoral efarenhet inom cancerforskning. Goda kunskaper i svenska och engelska, krav att kunna tala och skriva båda språken flytande. God datorvana omfattande användning av minst MS Word och MS Excel. Dokumenterad erfarenhet av projektadministration eller projektledning samt förmåga att självständigt leda och genomföra projekt eller motsvarande arbetsuppgifter. Dokumenterad förmåga att strukturera och kommunicera effektivt. Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Projektledning inom biobanksområdet, samt självständigt arbete med ansökningar för etikgodkännande, forskningsanslag, och uttag av biobanksprov är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Tobias Sjöblom, tobias.sjoblom@igp.uu.se, 018-471 5036

Välkommen med din ansökan senast den 26 juni 2019, UFV-PA 2019/2022.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/2022
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-06-12
Sista ansökningsdag 2019-06-26

Retour aux postes vacants