Uppsala universitet, Historiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Genus och arbete (Gender and Work) är tre externfinansierade projekt som bedrivs vid Historiska institutionen sedan år 2008, 2010 respektive 2019. Fokus ligger på att skapa en empiriskt och teoretiskt välgrundad bild av äldre tiders arbetsliv. Metodutveckling är också en viktig del av projektet. Det huvudsakliga tillvägagångssättet inom projekten är den så kallade verb-inriktade metoden och den för metoden specialdesignade databasen GaW.

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna består av två huvuddelar: 1) forskarfunktioner inom det historiska forskningsprojektet Gender and Work och 2) koordineringsfunktioner inom infrastrukturprojektet Svensk databas för Genus och Arbete. Inom huvuddel 1) förväntas du göra följande: a) utföra projektrelevant forskning baserad på insamlade data, vilket inbegriper registrering av data i databasen b) delta i projektmöten, seminarier och publika verksamheter c) författa och publicera resultat på lämpligt sätt. Detta kan betyda såväl samförfattande som ensamförfattande.

Inom huvuddel 2) förväntas du a) delta i och i förekommande fall förbereda (genom dagordningar och annat material) möten i databasens ledningsgrupp b) ha ett visst ansvar för utbildning av och återkoppling till dem som registrerar data c) delta i kvalitetskontroll av data d) ha vissa kontakter med systemutvecklare och systemansvariga vid CEDAR, Umeå universitet.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i historia eller närliggande ämne. Dokumenterat god kännedom om tidigmodern tid och 1800-talet, särskilt sociala, ekonomiska och kulturella aspekter. Dokumenterat god förmåga att läsa 1700-talshandstil och att hantera databaser och andra digitala resurser. Erfarenhet av den verb-orienterade metoden. God förmåga av uttrycka sig i skrift på svenska och engelska. God samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt: God erfarenhet av de arbetsuppgifter i övrigt som är relevanta för anställningen.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 12 månader.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Maria Ågren, tel 018-471 1535, e-post maria.agren@hist.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 8 april 2019, UFV-PA 2019/835.

Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/835
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-03-18
Sista ansökningsdag 2019-04-08

Retour aux postes vacants