Uppsala universitet, institutionen för kvinnors och barns hälsa

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning, forskarutbildning och undervisning inom reproduktiv hälsa, gynekologi, obstetrik, internationell kvinno- och mödrahälsovård, perinatalmedicin, pediatrik, global hälsa, kvinnomedicin och klinisk psykologi. Forskningen bedrivs inom elva forskargrupper. Mer information om institutionen finns på http://kbh.uu.se/.

Arbetsuppgifter: I rollen som forskningsassistent kommer du ha varierande uppgifter och vara iblandad i flera olika forskningsprojekt, bl a PACESS som utvärderar patienters tillgång till sin journal via nätet, och MobEVAL där mobila verktyg för hemsjukvård utvärderas i både Sverige och Sydafrika. Du kommer att rekrytera forskningspersoner, genomföra och transkribera intervjuer, praktiskt delta i organisering av forskningsseminarier och viss mån delta i analys och skrivarbete. Du kommer att granska texter, föra minnesanteckningar och sammanställa gruppens aktiviteter. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationskrav: Den sökande ska ha examen på lägst kandidatnivå inom hälsoinformatik eller likvärdig utbildning.

Sökande ska ha god förmåga och intresse av att arbeta självständigt under handledning samt ha mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom flexibilitet, förmåga att prioritera, god samarbetsförmåga, kvalitetsmedvetenhet och förmåga att snabbt skapa god kontakt med andra människor.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Examen på masternivå inom hälsoinformatik eller annat relevant område är meriterande.

Vi ser gärna att den sökande har tidigare erfarenheter av arbete med forskning, både kvantitativ och kvalitativ metodik, samt användarcentrerad design och utvärdering av e-hälsa. Publikationer i vetenskapliga tidskrifter eller vetenskapliga konferenser inom forskningsområdet hälsoinformatik eller medicinsk informatik är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-04-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-07-31

Anställningens omfattning: 100% eller deltid enligt överenskommelse

Upplysningar om anställningen lämnas av: Universitetslektor Maria Hägglund, tel 018-471 6257, e-post maria.hagglund@kbh.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 5 april 2019, UFV-PA 2019/940.

Anställningsform Contrat de durée déterminée 3 à 6 mois
Anställningen avslutas 2019-07-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/940
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-03-22
Sista ansökningsdag 2019-04-05

Retour aux postes vacants