Uppsala universitet, Institutionen för informatik och media

Beskrivning

Denna doktorandplats finansieras av EU genom ett Marie Sklodowska-Curie ITN-ETN-projekt. Doktoranden deltar därvid i ett utbildningsnätverk, ENTWINE – The European Training Network on Informal Care (https://entwine-itn.eu). Doktorandplatsen är placerad vid Uppsala universitet, Campus Gotland, i Visby. Doktoranden kommer att bedriva sina forskarstudier i anslutning till Digital Innovation Gotland Graduate Academy, ett samarbete mellan Uppsala universitet och lokalt näringsliv och förvaltning på Gotland.

Generellt handlar forskning i informationssystem om användning och utveckling av IT-system där samspelet mellan utvecklare, användare, verksamhet och samhälle studeras. Syftet är att öka förståelsen för hur IT kan skapa värden för olika intressenter. Forskningen är såväl teoretisk som praktisk. Olika metoder används såsom traditionella samhällsvetenskapliga kvalitativa och kvantitativa metoder (innefattande t.ex. intervjuer och enkäter) samt konstruktion och utvärdering av IT-system. Mer information om forskningen i informationssystem finns på http://www.im.uu.se/forskning/informationssystem/.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en doktorand med genuint intresse för övertygande design (eng. persuasive design) inom eHälsa och som har digital design och mänskligt beteende i relation till teknikanvändning i organisationer i fokus. Erforderliga färdigheter inkluderar kunskaper om och intresse för övertygande design, prototyping, mjukvaruutveckling och designorienterade forskningsmetoder. Praktisk erfarenhet av såväl kvalitativa som kvantitativa utvärderingsmetoder är ett plus. Utmärkta kunskaper och färdigheter i engelska är ett krav.

Kvalifikationer

Lämplig bakgrund är masterexamen med inriktning mot informationssystem, data- och systemvetenskap, informatik, människa-datorinteraktion eller motsvarande. En generell beskrivning av forskarutbildningen i informationssystem finns i den allmänna studieplanen som finns att hämta på http://www.samfak.uu.se/.

Villkor

Doktorandplatsen är öppen för alla nationaliteter. Ansökan måste emellertid överensstämma med Europeiska kommissionens mobilitetsregel, vilket innebär att du vid tidpunkten för start inte har varit bosatt eller utfört din huvudverksamhet (arbete, studier, etc.) i Sverige i mer än 12 månader under de tre åren omedelbart före anställningens början (planerat till 1 mars 2019). Obligatorisk nationell tjänstgöring och kortare vistelser, t.ex. semester, tas inte med i beräkningen.

Innehavare av doktorandanställning skall främst ägna sig åt egen forskarutbildning. Övrig tjänstgöring vid institutionen kan ingå inom ramen för anställningen om max 20% av heltid. För anställning som doktorand krävs att innehavaren är antagen eller kommer att antas till forskarutbildning, där graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen är avgörande. Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen (2006:1053) 5 kap 1–7 §§ samt i universitetets regler och riktlinjer http://regler.uu.se/.

Löneplacering sker enligt lokala riktlinjer vid Uppsala universitet i överensstämmelse med de regler och riktlinjer som gäller för EU Horizon 2020 Marie Curie Initial Training Networks. En person får vara anställd som doktorand under sammanlagt högst åtta år, dock ej längre tid än vad som motsvarar forskarutbildning på heltid under fyra år.

För mer information och för att söka, se https://entwine-itn.eu/recruitment/

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-01-01

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Professor Pär Ågerfalk, par.agerfalk@im.uu.se 471 1064 eller Lektor Jonas Sjöström jonas.sjostrom@im.uu.se 471 7702.

Välkommen med din ansökan senast den 30 november 2018, UFV-PA 2018/3993.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 190101
Löneform lönestege
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3993
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-11-12
Sista ansökningsdag 2018-11-30

Tillbaka till lediga jobb