Uppsala universitet, Institutionen för freds- och konfliktforskning

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för freds- och konfliktforskning grundades 1971 med syftet att bedriva forskning och erbjuda utbildning inom området fred- och konfliktstudier. Institutionen är idag en ung, dynamisk och internationell arbetsplats med ca 70 medarbetare och ca 300-400 studenter från hela världen. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.pcr.uu.se.

Till institutionen söker vi nu efter en ekonom på 100 %, tillsvidare.

Arbetsuppgifter:
Som ekonom innehar du en mycket central roll. Du arbetar nära institutionens ekonomiadministratör, administrativa assistent samt HR-samordnare och är ett kvalificerat beslutsstöd till prefekten. Du har ett nära samarbete med forskare och övriga kollegor, samtidigt som tjänsten innebär mycket självständigt arbete.

Du har ansvaret för ekonomiarbetet vid institutionen, vilket innebär ansvar för budget, bokslut, redovisningar och att löpande analysera och följa upp resultat mot budget. Vidare sätter du upp system för att kunna bevaka statsanslag och externa forskningsmedel som institutionen förvaltar, tar fram underlag och föredrar budgetfrågor inför institutionsstyrelsen. Du bistår projektledare med kalkyler inför ansökningar och assisterar vid upprättandet av kontrakt med såväl svenska som internationella parter och vid projektplanering. Du ansvarar också för den ekonomiska redovisningen vid återrapportering till externa bidragsgivare. Ekonomen sitter med i institutionens ledningsgrupp och är vid behov adjungerad i institutionsstyrelsen. Övrigt förekommande administrativa uppgifter kan komma att ingå.

Kvalifikationskrav:

 • Högskole-/universitetsexamen med inriktning mot redovisning eller motsvarande kompetens, som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.
 • Flerårig väl vitsordad erfarenhet av ekonomiarbete, innefattande ekonomisk planering, budgetering, uppföljning, analys och utvärdering.
 • Vana av att arbeta med helheten inom ekonomi liksom stor erfarenhet av redovisning och bokslutsarbete är ett krav.
 • Då vi är en internationell institution, krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Mycket god datorvana och mycket goda kunskaper i Excel.

Stor vikt kommer att läggas på personliga förmågor såsom kommunikation, analytisk och strategisk förmåga, samarbetsförmåga samt ordningssinne. Det är vidare viktigt att du är ansvarstagande, lösningsorienterad och flexibel samt har en förmåga att prioritera. Att du har vana av och trivs i en självständig roll är även det viktigt. Vidare värdesätter vi att du värnar om en hållbar och god arbetsmiljö och har en vilja att ge god service och stöd i ekonomiska frågor till kollegor och uppdragsgivare.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

 • Erfarenhet av ekonomiadministration, framförallt inom universitet och högskola.
 • Erfarenhet av ekonomiskt arbete med bidragsfinansierad forskning och även hantering och uppföljning och rapportering av EU-finansierade projekt.
 • Tidigare arbete i Uppsala universitets ekonomisystem Raindance och lönesystemet Primula, eller motsvarande system vid andra universitet och högskolor är meriterande.
 • Vana av att hantera avtal.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Helena Millroth, helena.millroth@pcr.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 23 november 2018, UFV-PA 2018/3568.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3568
Facklig företrädare
 • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
 • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
 • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-11-02
Sista ansökningsdag 2018-11-23

Retour aux postes vacants