Uppsala universitet, Institutionen för kemi - Ångström

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för kemi - Ångström bedriver forskning och utbildning inom kemiämnet. Institutionen har fler än 200 anställda och omsätter drygt 200 miljoner kronor. Vid institutionens sju program bedrivs framgångsrik forskning av hög internationell klass. Vi har ett stort antal externt finansierade forskningsprojekt, ofta med internationellt samarbete och vi ser en fortsatt god tillväxt inom vårt ämnesområde. Institutionen har utbildningsuppdrag inom kandidat-, ingenjörs- och civilingenjörsprogram samt masterprogram.

Verksamhetsstödet består av 18 personer och ger support och service till både ledning och medarbetare inom ekonomi, personal, IT, kommunikation/webb, doktorandadministration, kursadministration samt övrig administration. Vi är en trevlig och kompetent grupp som leds av den administrativa chefen.

Arbetsuppgifter: Din huvuduppgift blir att informera och kommunicera institutionens verksamhet avseende forskning och utbildning till externa och interna målgrupper. Du får ansvar för innehållet i och utformningen av kemisektionens webbplats men även för utformning, utveckling och uppdatering av informationsmaterial och andra kanaler såsom t.ex. sociala medier. Du blir vidare delaktig i vårt deltagande på mässor, seminarier, arbetsmarknadsdagar etcetera. I nära samarbete med  undervisningsadministrationen kommer du att bistå med att utforma och sprida informationen om kemisektionens utbildningar. I rollen som kommunikatör ingår dessutom uppgifter av administrativ karaktär.

Kvalifikationskrav:

 • Högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap alternativt motsvarande erfarenhet och kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.
 • Utmärkt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Flerårig erfarenhet av att arbeta med webbpubliceringssystem
 • Dokumenterad kunskap om bildredigering
 • Erfarenhet av informationshantering inom offentlig sektor

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och för att lyckas i arbetet krävs det att du är lyhörd och serviceinriktad. Vidare ska du vara van att arbeta självständigt samt vara kreativ och initiativtagande. Vi ser även att du är utåtriktad och har lätt för att skapa nya sociala kontakter. Vi gör också en bedömning om hur du som sökande genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

 • Tidigare erfarenhet av kommunikatörsarbete inom Uppsala universitet
 • Erfarenhet av att arbeta med heuristisk utvärdering av hemsidor
 • Tidigare arbete med pressreleaser

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Instruktioner för ansökan: Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-01-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Sofia Tolstoy, administrativ chef 018-471 7322 sofia.tolstoy@kemi.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 22 november 2018, UFV-PA 2018/3814. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3814
Facklig företrädare
 • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
 • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
 • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-11-08
Sista ansökningsdag 2018-11-22

Retour aux postes vacants