Uppsala universitet, International Science Programme (ISP)

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

International Science Programme (ISP) stöder sedan 1961 uppbyggnad och utveckling av naturvetenskaplig forskning och högre utbildning inom fysik, kemi och matematik vid universitet och forskningsinstitut i Afrika, Asien och Latinamerika. Verksamheten finansieras huvudsakligen av Sida, men även av Stockholms universitet och Uppsala universitet. Visionen är att stärka tillväxten av vetenskaplig forskning i låginkomstländer, och därigenom bidra till långsiktig och hållbar social och ekonomisk utveckling. ISP har 14 anställda och är förlagt till Biomedicinskt centrum (BMC). För mer information se http://www.isp.uu.se

Arbetsuppgifter:

Som administrativ assistent på ISP arbetar du med administrativt stöd framför allt gentemot programdirektören i matematik. Som medarbetare i den administrativa gruppen har du även ett nära samarbete med den administrativa ledningen samt enhetens övriga administratörer, och övergripande assistentuppgifter kan förekomma, såsom hantering av post och inköp. Perioder med hög arbetsbelastning förekommer, speciellt i samband med budgeteringsarbete och bokslut, samt vid matematikprogrammets ansöknings- och utvärderingstillfällen. En dag hos oss inkluderar arbetsuppgifter såsom service till studenter inom enhetens program t.ex. att boka resor, bostad och liknande, att upprätthålla kontakt med projektledare, studenter, handledare och andra intressenter för att ISP ska kunna fullgöra sitt uppdrag angående studenternas vistelser i Sverige. Andra administrativa arbetsuppgifter är att utfärda inbjudningsbrev och försäkringsintyg för att möjliggöra inresande deltagares visa eller uppehållstillstånd, samt att administrera försäkringsärenden i kontakt med Kammarkollegiet. I anställningen ingår även ekonomiuppgifter såsom att ta fram ekonomiska sammanställningar för matematikprogrammet, och att granska ekonomiska rapporter och revisionsintyg.

Kvalifikationskrav:

Ekonomisk utbildning på gymnasienivå. Dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete, samt ekonomiadministration. Övriga kunskaper och egenskaper som krävs:

  • Arbetet kräver noggrannhet och förmåga att hantera stora mängder information och data varför det är viktigt att du har god kännedom av Office-paketet, i synnerhet Excel.
  • Du är en noggrann och effektiv administratör, och sätter dej snabbt in i nya arbetsuppgifter som du utför självständigt eller i samarbete med andra efter vad som krävs. Du återkopplar utan dröjsmål, inhämtar förtydliganden vid behov, och tar egna initiativ. Som person är du lugn, flexibel, uthållig och strukturerad. Arbetet innebär många internationella kontakter varför du behärskar engelska och svenska flytande i tal och skrift. För tjänsten krävs att du har en positiv läggning, vilja till dialog och lagarbete, samt förmåga att prioritera. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Tidigare erfarenhet av arbete i ekonomisystemet Raindance.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-02-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Pravina Gajjar 018-471 3575, Peter Roth 018-471 3697 och Anna Wallin 018-471 5326

Välkommen med din ansökan senast den 18 november 2018, UFV-PA 2018/3443.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3443
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-10-23
Sista ansökningsdag 2018-11-18

Retour aux postes vacants