Uppsala universitet, Litteraturvetenskapliga institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Litteraturvetenskapliga institutionen har ett administrativt samarbete med Institutionen för idé- och lärdomshistoria. Den anställda kommer att ingå i en grupp om sex  administratörer som samarbetar och stödjer varandra och har ansvar och arbetsuppgifter inom båda institutionerna. Institutionerna undervisar i ämnena idé- och lärdomshistoria, litteraturvetenskap, retorik samt skandinavistik. Institutionerna omsätter tillsammans ca 63 mkr. och har ca 85 anställda.

Arbetsuppgifter: Vi söker en administratör med engagemang för service till vår administrativa grupp bestående av 6 personer. Du kommer att arbeta självständigt med administrativ service till institutionernas ledningsgrupper, forskare och lärare samt med löpande administrativa uppgifter inom ekonomi- och HR-områdena. Variation och många kontakter med nya människor i ditt vardagliga arbete tycker du enbart är roligt och stimulerande. Till de vanligt förekommande arbetsuppgifterna hör att vara administrativt stöd i planering och genomförande av konferenser samt att vara kontaktperson i samband med besök och vistelser för gästforskare. Ansvar för arrangemang av planeringsdagar, disputationer, avtackningar m.m. tillhör också arbetsuppgifterna. Du behöver vid behov kunna arbeta i flera datasystem, förutom ekonomisystemet Raindance och diariesystemet W3D3, även i Primula, TimeEdit m.fl. 

Kvalifikationskrav: Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Erfarenhet av administrativt arbete. Mycket god datorvana och vana att arbeta i olika system. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom samarbets- och initiativförmåga samt självständighet och flexibilitet. Viktigt att ha stort engagemang för att ge mycket god service och stöd i administrativa frågor samt en vilja och förmåga att snabbt kunna sätta sig in i nya arbetsuppgifter inom det administrativa området. Arbetet kräver en väl utvecklad organisatorisk förmåga samt förmåga att möta arbetstoppar.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt av arbete med administrativa system såsom Raindance och Primula. Kännedom om vilka lagar och regler som styr verksamheten inom högskola/universitet. Erfarenhet av arbete med konferensadministration och utbildnings- och forskningsadministration. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Tillträde: 2018-11-15 eller efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas

Anställningens omfattning: 75 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Patrik Mehrens, prefekt,
tel 018-471 2950

Välkommen med din ansökan senast den 11 november 2018,
UFV-PA 2018/3523.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3523
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-10-18
Sista ansökningsdag 2018-11-11

Retour aux postes vacants