Uppsala universitet, Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Arbetsbeskrivning: Analys av genetisk bakgrund till antibiotikaresistens hos Gramnegativa bakterier med hjälp av PCR och nukleotidsekvensbestämning. Odling av bakterier inklusive bestämning av antibiotikaresistens samt försök att påvisa överföring av resistensgener mellan bakterier. Preparation av DNA för helgenomsekvensering. Bioinformatisk behandling av analysresultat. Handledning av extern doktorand från Addis Ababa University. Utveckling av samarbete med forskare i Pakistan och Bangladesh. Resor till samarbetspartners och insamling av prover i dessa länder ingår. Dokumentation av resultat inklusive publikation i internationella tidskrifter. Viss undervisning kan ingå.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i mikrobiologi eller motsvarande ämne som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Flerårig dokumenterad kunskap i klinisk mikrobiologi, molekylärbiologi och genetik samt bioinformatik, speciellt med inriktning mot antibiotikaresistens. Vana vid arbete i internationell miljö, speciellt i utvecklingsländer. Mycket goda muntliga och skriftliga färdigheter i engelska. Vana vid skriftlig och muntlig presentation av forskningsarbete. Hög förmåga till självständigt arbete och arbetsledning.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på deltid (10%) t.o.m. 30 juni 2019 med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 10 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Göte Swedberg, gote.swedberg@imbim.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 13 november, 2018, UFV-PA 2018/3441.

Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3441
Facklig företrädare
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
Publicerat 2018-11-06
Sista ansökningsdag 2018-11-13

Retour aux postes vacants