Uppsala universitet, Nationella prov i svenska och svenska som andraspråk

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Beskrivning

Institutionen för nordiska språk har cirka 100 anställda som bedriver forskning och undervisning om framför allt det svenska språket och svenska som andraspråk, men även våra nordiska grannspråk studeras. Vi söker nu en statistiker till vår arbetsgrupp för nationella prov. Gruppen har ca 30 medarbetare och tillhör Institutionen för nordiska språk men arbetar självständigt på Skolverkets uppdrag med de nationella proven i svenska och svenska som andraspråk. Nationella provs uppdrag består i att konstruera prov för såväl grundskola som gymnasieskola och komvux.

Arbetsuppgifter

De nationella proven är mitt i en intensiv utvecklingsfas med digitalisering av proven och ett övergripande utvecklingsarbete för kvalitetssäkring och som statistiker bistår du provkonstruktörerna i det dagliga arbetet. Du kommer arbeta med att kvalitetssäkra proven utifrån statistiska modeller och utföra statistiska beräkningar av utprövningsresultat som behöver analyseras som ett led i provutvecklingen. Dessutom kommer du arbeta med forskningsrelaterade uppgifter i uppföljningar av genomförda prov. Du behöver också kunna presentera statistiska resultat och diskutera dessa med kolleger med varierade kunskaper i statistik.

Kvalifikationer

Du har mycket goda kunskaper i statistik och en akademisk examen på minst kandidatnivå i statistik eller annat ämne som bedöms som likvärdigt. Vidare har du mycket god analytisk förmåga som innebär att du självständigt kan formulera och lösa problem. Du har god datorvana och stor erfarenhet av att arbeta med statistikprogram som Excel och SPSS och uttrycker dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, gärna dokumenterad i goda referenser, så som noggrannhet, organisationsförmåga, stresstålighet och öppenhet inför nya uppgifter.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Förtrogenhet med att tillämpa statistiska modeller för att analysera kunskapstester. Forskningserfarenhet, gärna med psykometrisk inriktning. Erfarenhet av undervisning är meriterande då arbetet kräver att du kan samarbeta med kolleger som har varierade kunskaper i statistik. Dokumenterad analytisk och språklig skicklighet genom akademiska uppsatser av hög kvalitet är också önskvärt då tjänsten innefattar rapportskrivande.

Villkor

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 190101

Anställningsform: Tillsvidare

Anställningens omfattning: 100% 

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Lovisa Gardell, 018-471 37 29, lovisa.gardell@nordiska.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-20, UFV-PA 2018/3198.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3198
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-09-20
Sista ansökningsdag 2018-10-20

Retour aux postes vacants