Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Vill du arbeta med kommunernas och städernas klimatomställning och klimatbudgetar, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent på Uppsala universitet.

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd och ca 280 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära; geofysik; naturresurser och hållbar utveckling; mineralogi, petrologi och tektonik; paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap. För mer information om Institutionen för geovetenskaper.

Arbetsuppgifter 
Dina arbetsuppgifter är kopplade till EU-projektet Climate-4-CAST, i vilket du kommer att arbeta tillsammans med en forskare som är placerad vid Institutionen för geovetenskaper i Uppsala. Din huvuduppgift består i att hjälpa till med att utvärdera hur projektet framskrider när det gäller att stötta de deltagande städerna i att bli bättre på att planera och genomföra åtgärder som bidrar till klimatomställningen integrerat med deras finansiella budgetprocess. Det görs genom att designa och genomföra intervjuer och enkäter med de deltagande städernas tjänstepersoner och sammanfatta detta bland annat i rapportform. Resultaten kommer att diskuteras inom projektet, till exempel i videomöten och på workshops. Vid 2 eller 3 tillfällen kommer du att behöva resa 2-5 dagar för att besöka deltagande städer i projektet. Resorna görs företrädesvis med tåg och färja. Du kan eventuellt ges möjlighet att delta i skrivandet av vetenskapliga artiklar relaterade till projektet.  

Kvalifikationskrav
Masterexamen eller fleråriga universitetsstudier inom geografi, antropologi, statsvetenskap, offentlig förvaltning, miljöstrategisk styrning, hållbar utveckling eller liknande. Du behöver ha erfarenhet av att utveckla, planera, genomföra och analysera resultatet från intervjuer (exempelvis semi-strukturerade) och enkäter samt ha erfarenhet av att planera och genomföra workshops. Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska. Du behöver kunna uttrycka dig tydligt och kortfattat. Du behöver ha god kommunikativ förmåga och känna dig trygg i att samtala i grupp samt presentera och diskutera frågeställningar och resultat tillsammans med andra på ett konstruktivt, nyfiket och respektfullt sätt. Du är noggrann och organiserad, har stor förmåga att arbeta självständigt och att samarbeta.  Du är bra på att planera ditt arbete och att anpassa dig efter tillgänglig tid och deadlines.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskap om och praktisk erfarenhet av hur kommuner och städer arbetar med klimatåtgärder och budgetering är meriterande. Likaså erfarenhet av projektutvärdering och projektplanering. Det är även värdefullt med erfarenhet av internationella sammanhang. Erfarenhet av EU-projekt och projektrapportering är meriterande.   

Anställningsintervjuer
Anställningsintervjuer planeras att äga rum under perioden 8-19 juli. Var vänlig att precisera i din ansökan när du är nåbar under den perioden samt på vilket telefonnummer.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 10,5 månader. Omfattningen är 80 %. Tillträde snarast, eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Martin Wetterstedt, tel. 0737027232 (tillgänglig 28 juni-2 juli). 


Välkommen med din ansökan senast den 2 juli 2024, UFV-PA 2024/2228.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast, eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2228
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-07-02

Tillbaka till lediga jobb