Uppsala universitet Institutionen för medicinska vetenskaper

Amanuens inom immunologisk genomik

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Forskargruppen i reumatologi med inriktning mot systemisk autoimmunitet vid Institutionen för medicinska vetenskaper söker en forskare för en tidsbegränsad anställning under 1 år. Forskargruppen studerar inflammatoriska reumatiska sjukdomar, såsom Systemisk lupus erythematosus (SLE), Sjögrens sjukdom och ANCA-vaskulit. Vi har en omfattande verksamhet där vi undersöker arvsmassan och celler från patienter och friska personer, där syftet är att förstå orsaken till sjukdomsprocesserna så att ny och effektiv behandling kan utvecklas. Vi samarbetar i nationella och internationella nätverk med kliniker och forskare, men även med läkemedelsindustrin.

 

Arbetsuppgifter

Analys, sammanställning och presentation av genetisk och klinisk data.

 

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är studerande vid läkarprogrammet, Uppsala Universitet. Erfarenhet av arbete med epigenetiska data samt polygenetiska riskscore vid sjukdomen SLE.  Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, i synnerhet förmåga att arbeta tillsammans med andra forskare, läkare och bioinformatiker. Goda kunskaper i svenska och engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskap om genetikens betydelse vid sjukdomen SLE.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 4 månader enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 15%. Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av: MD Docent Dag Leonard, dag.leonard@medsci.uu.se

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan. Svaren kommer att användas som en del i urvalsprocessen.

Välkommen med din ansökan senast den 18 juni 2024, UFV-PA 2024/2117.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 15
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2117
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb