Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Institutionen söker nu en forskningssköterska med kompetens inom lungfunktionsdiagnostik till forskargrupperna Klinisk fysiologi och Lungmedicin, sömn- och allergiforskning.

Vi har också nära samarbeten med flera andra forskargrupper vid Uppsala Universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet samt ytterligare samarbeten inom Sverige och Europa.

Arbetsuppgifter
Koordinera och utföra forskningsprojekt med inriktning lungfunktionsdiagnostik och lungsjukdomar.  

Ditt arbete kommer att innefatta patientkontakter, egna patientbesök med studiepatienter, lungfunktionsundersökningar, provtagning, insamling och dokumentation av undersökningsresultat i studieprotokoll och i journal.

Du kommer även ha ansvar för hantering och lagring av blodprover samt kalibrering av studieapparatur.

Behörighetskrav
Legitimerad sjuksköterska med dokumenterad erfarenhet av lungfunktionsundersökningar.

Krav är att kunna självständigt utföra dynamisk spirometri, impulsoscillometri, mätningar av diffusionskapacitet för kolmonoxid, utandad kvävemonoxid, kunna ta venösa blodprov och hantera dessa prov samt ha tidigare arbetat med forskningsstudier.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. En del av studierna kommer att innebära samarbete med andra forsknings-SSK, forsknings-BMA, forskningsadministratör och kliniska mottagningar. Vi söker därför en energisk person som vill arbeta i team och som samtidigt är självständig, flexibel och resultatinriktad. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är önskvärt att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Det är önskvärt att du har erfarenhet även av andra metoder inom lungfunktionsdiagnostik, såsom lungvolymer, kväveutsköljning, insamling av partiklar i utandad luft.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Andrei Malinovschi, tel 018-611 42 91, e-post Andrei.Malinovschi@medsci.uu.se

Ansökan skall innehålla CV, kopior av examensbevis och betyg. Vi ser gärna att du lämnar uppgifter om två referenspersoner och/eller bifogar rekommendationsbrev.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan. Svaren kommer att användas som en del i urvalsprocessen.

Välkommen med din ansökan senast den 18 juni 2024. UFV-PA 2024/2116.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-07
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2116
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb