Uppsala universitet, Institutionen för fysik och astronomi

Institutionen för fysik och astronomi är en av Uppsala universitets största med närmare 400 anställda, varav ca 100 doktorander och har en omsättning om ca 400 mkr. Institutionen bedriver forskning och utbildning i världsklass inom såväl teoretisk som experimentell fysik och har en omfattande samverkan med omvärlden. Vi forskar och undervisar om allt från det ofattbart lilla till det stora inom till exempel energiförsörjning, klimatutveckling, nya material och universum. Läs mer på www.physics.uu.se.

Ekonomigruppen ingår i institutionens administrativa stödfunktion vilket idag består av 23 medarbetare. Övriga kollegor arbetar inom områdena HR, kursadministration, service och kommunikation.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet på www.uu.se/medarbetare/anstallning.  

Arbetsuppgifter
Som ekonomiassistent är dina arbetsuppgifter i huvudsak ekonomiadministrativa. Till arbetsuppgifterna hör bland annat att arbeta med löpande redovisning så som leverantörs- och kundfakturering, omföringar och stipendieutbetalningar i ekonomisystemet Raindance. Du kommer även granska och kontera reseräkningar, timarvoderingar och andra utlägg i personalsystemet Primula. Resebokningar och kortbetalningar för institutionens olika avdelningar kan också förekomma. I tjänsten ingår dessutom administrativa uppgifter som diarieföring, stöd i hantering av anläggningsregister och inventeringar, lokalfördelning och liknande. Därutöver kan allmänna administrativa arbetsuppgifter som förekommer inom institutionen komma att ingå i anställningen. Dessa kan variera över tid.

Universitetet är en statlig myndighet och har omfattande regelverk och lagar som du förväntas inhämta kunskap om och efterfölja, bla genom att söka i manualerna på vår medarbetarwebb men även via olika internutbildningar och möten.

Som ekonomiassistent arbetar du nära institutionens ekonomer och förväntas aktivt delta i gruppens utveckling av olika rutiner. Du kommer även samarbeta med institutionens HR-grupp och i viss mån även med övriga kollegor inom administrationen, samt med institutionens forskare och lärare.

Kvalifikationskrav
Gymnasieutbildning inom ekonomi eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift eftersom du förväntas kunna förklara enklare ekonomibegrepp på båda språken. Goda IT-kunskaper, särskilt i Excel och övriga Office-paketet.

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom ekonomiadministration och som är beprövat god administratör – strukturerad, noggrann och effektiv. Du måste ha förmåga att arbeta både självständigt och som del av ett team. Du kommer ha många ärenden som löper parallellt, vissa kräver återkommande åtgärder eller utredning, och arbetstoppar är vanligt förekommande. En förutsättning för att lyckas i rollen är därför att du har förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tycker om att jobba på ett serviceinriktat sätt och tar tag i de arbetsuppgifter som landar på ditt bord på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Vi ser gärna att du läst ekonomikurser på eftergymnasial nivå och det är en fördel om du har erfarenhet av ekonomiarbete inom Uppsala universitet eller högskolesektorn. Även kunskaper i ekonomisystemet Raindance och lönesystemet Primula är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan komma att tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Carolina Wallström-Pan, administrativ chef, carolina.wallstrom-pan@physics.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 18 juni 2024, UFV-PA 2024/2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2023
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb