Uppsala universitet, Institutionen för kemi - Ångström

Institutionen för kemi - Ångström bedriver forskning och utbildning inom kemiämnet. Institutionen har 270 anställda och omsätter 290 miljoner kronor. Vid institutionens sex program bedrivs mycket framgångsrik forskning av hög internationell klass. Vi har ett stort antal externt finansierade forskningsprojekt, ofta med internationellt samarbete och vi ser en fortsatt god tillväxt inom vårt ämnesområde. Institutionen har utbildningsuppdrag inom ingenjörs- och civilingenjörsprogram samt masterprogram. Mer information finns på vår hemsida. (https://kemi.uu.se/angstrom)

Tjänsten som projektkoordinator kommer att vara placerad inom Peter Lindblads forskargrupp (Mikrobiell kemi), programmet Molekylär biomimetik. Forskningen i Mikrobiell kemi är av grundläggande vetenskaplig karaktär i gränslandet mellan kemi, cell- och molekylärbiologi och genetik. Visionen är att använda en kombination av avancerad genteknik och syntetisk biologi för att utveckla och analysera fotosyntetiserande mikroorganismer, främst cyanobakterier, för användning i framtida bioteknologiska applikationer. Peter Lindblads forskargrupp arbetar främst med att utveckla cyanobakterier som producerar valda kolväten, tex alkoholer, från koldioxid och solenergi. Målsättningen är att producera kemikalier, inklusive bränslen, direkt från koldioxid och solenergi. Mer information om forskningen finns på hemsidan.

Arbetsuppgifter
Projektkoordinator i Mikrobiell kemi är en ny tjänst för ny verksamhet i direkt samarbete med industriella aktörer. Du kommer att vara projektledare för industriella projekt och delta i samtliga dess faser: Initiera kontakter med industriella aktörer, sammanställa och presentera underlag (innehåll/scope, tidsatta målsättningar, kostnad/budget/finansiering, leveranser inklusive form av resultat och kunskap, konfidentiell respektive publik hantering av verksamhet och resultat) för gemensamma projekt med industriella aktörer, tillsammans med gruppledaren slutföra diskussionerna till avtal och gemensamma projekt, genomföra projekten som koordinator, samt del-rapportera och slut-rapportera projekten. Du kommer även att fungera som forskargruppens kontaktperson mot externa aktörer.

Kvalifikationskrav

Vi letar efter dig som har både naturvetenskaplig och företagsekonomisk högskoleutbildning på lägst masternivå:

  • Masterutbildning med inriktning mot mikrobiologi, biokemi, molekylärbiolog eller motsvarande
  • Masterutbildning med inriktning mot företagsekonom eller motsvarande
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med mikroorganismer; leda, designa, genomföra samt avsluta och rapportera experiment med kolväte producerande cyanobakterier
  • Dokumenterad verksamhet som företagsanalytiker (ekonomi eller policy), projektledare och/eller affärsutvecklare
  • Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenheter av industriella verksamheter inom bioenergi och hållbar utveckling samt att utveckla analytiska modeller, flytta projekt från idé till fysiskt slutförande, samt start-ups kring biobaserade teknologier.

Körkort med B-behörighet

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Peter Lindblad, 070 425 0498, Peter.Lindblad@kemi.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 25 juni 2024, UFV-PA 2024/2065. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2065
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb