Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Vi är idag Uppsala universitets tredje största institution och har i dag drygt 350 anställda varav 120 lärare och 120 doktorander. C:a 5000 grundutbildningsstudenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år. Mer information om oss hittar du på institutionen för informationsteknologis webbplats.

Forskningsprojektet
Projektassistenten kommer att arbeta med maskininlärning, närmare bestämt grafnätverk, för att accelerera lösandet av glesa ekvationssystem. Projektet involverar metodutveckling, numeriska experiment och rapportskrivande.

Arbetsuppgifter
Huvuduppgiften är utveckla metodiken för prekonditionering av glesa ekvationssystem med hjälp av maskininlärning i form av grafnätverk. Detta innefattar även att implementera metoden i kod samt att utvärdera den genom numeriska experiment. Projektassistenten kommer också att presentera resultatet av projektet i en skriftlig rapport där ambitionen är att det ska bli en vetenskaplig publikation.

Kvalifikationskrav
En stark bakgrund inom maskininlärning, och beräkningsvetenskap, med förmåga att tillgodogöra sig forskningsartiklar inom dessa ämnen. Kunskaper i Python.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av grafnätverk och deras implementation i tillhörande programmeringsbibliotek. Kunskap om glesa matrisberäkningar, optimeringsmetoder och partiella differentialekvationer.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad 4 månader. Omfattningen är 30 %. Tillträde 2024-09-02 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Biträdande universitetslektor Jens Sjölund, e-post jens.sjolund@it.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 18 juni 2024, UFV-PA 2024/2052.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-12-27
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-02
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2052
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb