Uppsala universitet, Teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet, Kemiska sektionen, Institutionen för kemi - BMC

Två amanuenser i organisk kemi och teknisk stöd

Institutionen för kemi – BMC bedriver forskning och utbildning på grund och avancerad nivå inom analytisk kemi, biokemi och organisk kemi. Mer information om oss finns på institutionens webbplats.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kommer du dels att delta i undervisningen inom organisk kemi på grund och avancerad nivå. I arbetsuppgifterna ingår att instruera och handleda studenter på labb, dokumentera deras framsteg och bedöma t.ex. laborationsrapporter. Som amanuens kommer också att delta i det tekniska stödet genom att t.ex. förbereda inför laborationer, underhålla labb, hantera kemikalier och avfall.

Kvalifikationskrav

Som sökande är du aktivt studerande på masterprogrammet i kemi eller civilingenjörsprogrammet i kemiteknik – inriktning läkemedel vid Uppsala universitet.Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Erfarenhet av avancerat experimentellt laboratoriearbete inom organisk kemi och karaktärisering av föreningar med NMR spektroskopi är ett krav. För en av positionerna är förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift ett krav.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som initiativförmåga, kommunikation- och samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskap om institutionen för Kemi-BMCs arbetssätt, rutiner och system för hantering av kemikalier är starkt meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 40-50%. Tillträde 1 augusti enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Studierektor för organisk kemi, Rikard Emanuelsson, Rikard.Emanuelsson@kemi.uu.se


Välkommen med din ansökan senast den 17 juni 2024, UFV-PA 2024/2050.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2050
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb