Uppsala universitet, Juridiska institutionen

Juridiska fakulteten i Uppsala är Nordens äldsta juridiska fakultet och fanns redan när universitet grundades år 1477. Här finns en utbyggd och väl ansedd grundutbildning och forskarutbildning. Vid fakulteten finns Juridiska institutionen, där omkring 200 personer har sin anställning.

PROMOT-projektet syftar till att generera en lärande- och kunskapsmobiliseringsplattform för att utveckla en precisionsmedicinsk metod anpassad till sällsynta sjukdomar. Detta kommer att göras genom att kombinera en innovativ naturhistorisk studiedesign, den anpassade Master Observational Trial, och artificiell intelligens. Det inkluderar ett tillvägagångssätt inom och mellan sjukdomar som kombinerar sjukdomsspecifika data, vanliga dataelement och en biologisk målupptäcktsplattform med AI.

Projektets juridiska del syftar till att utreda juridiska frågor som uppkommer inom projektet, inklusive frågor gällande dataskydd, AI-reglering, reglering av forskning och vård, skyddet av den kroppsliga integriteten och självbestämmanderätten. Den involverar arbete med sådana rättsområden som medicinsk rätt, EU-rätt och mänskliga rättigheter.

Arbetsuppgifter
Som amanuens har du kontakt med projektledaren för den juridiska delen, docent Santa Slokenberga. Du bistår projektledaren i det administrativa arbetet med rättsutredningar, projektresultat och publikationer.

Kvalifikationskrav
Som sökande är du aktivt studerande på juristprogrammet vid Uppsala universitet. Du ska ha läst terminskurs 6 och deltagit i examinationen eller slutfört den samt blivit betygsatt vid tillträde. Intresse för och viss kunskap inom medicinrätten, EU-rätten och mänskliga rättigheter.

Goda kunskaper i svenska och engelska krävs. Du bör ha god initiativförmåga samt en vilja och förmåga att samarbeta med flera olika personalgrupper. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Förmågan att förbereda underlag till populärvetenskapliga kommunikationskanaler samt spridning av resultat är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 50%. 1-2 tjänster. Tillträde 2024-07-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Universitetslektor Santa Slokenberga, e-post: santa.slokenberga@jur.uu.se

Välkommen med din ansökan senast 18 juni 2024, UFV-PA 2024/2037.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2037
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb