Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Institutionen för läkemedelskemi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har cirka 85 anställda och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära tillsammans i en kreativ och öppen miljö. Mer information om institutionen finns här.

Forskargruppen Preparativ läkemedelskemi söker en forskningsassistent, för att arbeta i en vetenskapligt ledande miljö med forskare med mångsidig och internationell bakgrund.

Du kommer att arbeta i forskargruppen Preparativ läkemedelskemi på Uppsala Universitet. Forskargruppens forskning är främst fokuserad på design och syntes av molekyler i tidig läkemedelsforskning samt utveckling av nya metoder för organisk syntes. Forskargruppen är del av Institutionen för läkemedelskemi och består av ungefär tjugo seniora forskare och doktorander, många med internationell bakgrund.

Arbetsuppgifter
Forskningsassistenten kommer arbeta med att stödja gruppens forskningsprojekt, som avser utveckla och utvärdera nya metoder för syntes och funktionalisering av aminosryror och peptider. I rollen som forskningsassistent kommer sökanden att arbeta med forskningsarbete inriktat mot metodutveckling samt design och syntes av peptider i nära samband med expertis inom läkemedelskemi, organisk kemi och kemisk biologi.

Kvalifikationskrav 
Vi välkomnar sökande som har magisterexamen inom kemi eller motsvarande.

Sökanden förväntas arbeta under handledning av seniora forskare i gruppen. God organisatorisk förmåga och flexibilitet krävs eftersom sökanden kommer att stödja komplexa forskningsprojekt. God kommunikation och samarbetsförmåga krävs då arbetsuppgifterna innebär interaktion med personal från en bred internationell bakgrund. Goda kunskaper i engelska är ett krav. Erfarenhet av laborativt arbete inom peptidsyntes och syntes av komplexa multifunktionella molekyler är en fördel.

Ansökan
Ansökan bör skrivas på engelska och innehålla ett personligt brev (max 1 A4), ett CV, en sammanfattning av den sökandes tidigare forskningserfarenheter (1-2 sidor) samt ev. utbildningsdiplom och certifikat. Bifoga gärna rekommendationsbrev eller kontaktuppgifter (namn, e-post, telefonnummer) till tidigare arbetsgivare eller kollega.

Urvalsprocessen 
Ansökningarna bedöms enligt följande kriterier: uppfyllande av behörighetskrav, tidigare erfarenhet samt personlig lämplighet. 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde senast 1 augusti 2024. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Luke Odell (luke.odell@ilk.uu.se) samt prefekt Mikael Hedeland (mikael.hedeland@ilk.uu.se)

Välkommen med din ansökan senast den 17 juni 2024, UFV-PA 2024/2021.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2021
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb