Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Institutionen för läkemedelskemi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har ca 85 medarbetare och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära varandra i en kreativ och öppen miljö. Mer information om institutionen finns på www.ilk.uu.se.

Forskningen vid Institutionen för läkemedelskemi spänner över flera ämnesområden såsom läkemedelskemi, organisk syntes, analytisk farmaceutisk kemi, farmaceutisk fysikalisk kemi och preklinisk positronemissionstomografi. Institutionen har etablerade miljöer inom bl.a. tidig antibakteriell läkemedelsutveckling och masspektrometri-baserad metabolomik.

Institutionen för läkemedelskemi är även värdinstitution för två enheter av läkemedelsplattformen (Drug Discovery and Development platform, DDD) på Science for Life Laboratories (SciLifeLab) och ansvarar även för kanslifunktionen för SciLifeLab DDD. SciLifeLab DDD är verksam inom den tidigaste delen av läkemedelsutveckling (”drug discovery”) och arbetar inom universiteten med att ta fram prototypläkemedel inom pharma och biotech (små molekyler, protein/peptidläkemedel och oligonukleotider). Information om SciLifeLab DDD, finns på https://www.scilifelab.se/facilities/ddd-platform/ och https://www.scilifelab.se/external-relations/scilifelab-innovation-pharma-biotech/ ).

Arbetsuppgifter
Vi söker en senior projektledare som skall arbeta för SciLifeLab DDD med placering vid enheten för Target Product Profiling and Drug Safety Assessment, TPP&DSA. I arbetet ingår att leda och koordinera 1-2 projekt inom SciLifeLab DDD, stödja våra övriga projektledare, vidareutveckla projektledarrollen på SciLifeLab DDD och interagera med de akademiska innovationsstödssystemen för att etablera en modell för entreprenöriell träning av akademiska forskare. Den seniora projektledaren kommer vara anställd av Uppsala universitet och rapportera till föreståndaren av SciLifeLabs läkemedelsplattform i Uppsala. Då projektarbetet bedrivs i samarbete med forskare från hela Sverige och engagerar läkemedelsplattformens medarbetare vid sex olika universitet i Sverige finns det möjlighet till distansarbete. Rollen är dynamisk och arbetsuppgifter kan därmed förändras eller tillkomma. 

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har en doktorsexamen eller likvärdig erfarenhet inom ett relevant område. Du har flerårig erfarenhet av projektledning inom läkemedelsforskning inom industri och akademi med dokumenterat goda resultat. Du har genom denna erfarenhet en god förståelse för de krav som ställs och behov som finns mellan olika delar i en forskningsorganisation. Du behärskar svenska och engelska väl, både i tal och skrift.

Vi söker dig som är nyfiken, vill förstå andras behov och perspektiv och använder din erfarenhet för att skapa bästa möjliga förutsättningar för verksamheten. Du har ett utvecklat strukturerat tänkande parat med ett öga för detaljer samt god känsla för vikten av effektiv kommunikation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är du initiativtagande, flexibel och självgående. Du arbetar målfokuserat och gillar resultat. Du har servicekänsla, är social och utåtriktad och har lätt för att skapa förtroende i dialog med andra.

Meriterande/önskvärt i övrigt
Erfarenhet av forskning inom och över gränserna mellan forskningsinfrastrukturer samt erfarenhet av forskning för läkemedel inom cancer är meriterande liksom erfarenhet av att bygga privat näringsverksamhet. En bred erfarenhet från forskningsorganisationer av olika storlekar, strukturer och kulturer är även meriterande. 

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Föreståndare Kristian Sandberg, kristian.sandberg@scilifelab.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 16 augusti 2024, UFV-PA 2024/1940.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1940
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-08-16
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb