Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.uu.se/medarbetare/institution/immunologi-genetik-och-patologi

SciLifeLab (www.scilifelab.se) är ett nav inom biovetenskaplig forskning i Sverige och ett forskningssamarbete mellan KTH, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet, med ytterligare verksamhet på många stora lärosäten i landet. Samtliga verksamma inom SciLifeLab är anställda vid något av de samverkande lärosätena. SciLifeLab har från 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som nationell infrastruktur för att tillgängliggöra spjutspetsteknologier och -expertis inom molekylära livsvetenskaper till forskare i Sverige samt utgöra ett internationellt ledande centrum för forskning inom områden som hälsa och miljö. SciLifeLab är också värd för miljardsatsningen Data-Driven Life Science (DDLS) med elva partnerorganisationer.
Den anställde kommer att arbeta vid SciLifeLab Data Centre, som ansvarar för IT-frågor och forskningsdatahantering för SciLifeLabs teknologiplattformar och andra SciLifeLab-organiserade program och aktiviteter, bl.a. det nya nationella forskningsprogrammet för datadriven livsvetenskap (DDLS). Vi har ett nationellt uppdrag och driver tjänster för livsvetenskapliga data och e-infrastruktur, men även frågor om FAIR, öppen vetenskap och datadriven forskning, i stark samverkan med nationella och internationella aktörer. Hos oss har du möjlighet att aktivt påverka hur IT integreras i framtidens hälso- och miljöforskning, och arbeta för öppenhet, reproducerbarhet och största möjliga vetenskapliga genomslag för de stora mängder forskningsdata som genereras i fältet. Du kommer att arbeta med forskare, dataingenjörer, data stewards, och systemutvecklare i ett snabbt växande, dynamiskt och progressivt team med en ledande roll i landet. 

 Arbetsuppgifter:
SciLifeLab Data Centre söker en Systemutvecklare med fokus på frontend till vår utvecklingsgrupp på cirka 30 utvecklare. Den inledande placeringen kommer att vara för att stärka Serve-plattformens teknikgrupp på fyra utvecklare och ingenjörer. Serve erbjuder drift och delning av maskininlärningsmodeller och applikationer, samt webbaserade integrerade utvecklingsmiljöer och andra verktyg till svensk life science-forskning. Mer information finns på GitHub vid https://github.com/ScilifelabDataCentre/stackn. Du kommer att hjälpa till att formge och utveckla användargränssnittet i enlighet med användarkrav och i nära samarbete med användare, forskare och andra systemutvecklare. Du kommer att ha en särskild inriktning på UI/UX och frontend-design och utveckling men även full stack-uppgifter kommer att ingå.
Vi erbjuder en dynamisk och inspirerande arbetsmiljö. Vi värderar också kunskapsdelning mellan team och utvecklare och erbjuder kontinuerlig utbildning.

Kvalifikationskrav:
Ansökande ska ha relevant utbildning, certifikat eller arbetslivserfarenheter som kan styrka expertis för rollen. Utöver detta krävs:
- Dokumenterad stark kompetens inom frontend-utveckling, inklusive HTML, CSS, JavaScript etc.
- Dokumenterad erfarenhet av UI/UX-design
- Erfarenhet av att utveckla webbapplikationer i Python Django eller liknande ramverk
- Dokumenterad erfarenhet av versionshanteringssystem, t.ex. Git
- Att du kan uttrycka dig obehindrat på engelska i både tal och skrift

Önskvärt/meriterande i övrigt:
- Kunskap om eller intresse för biomedicinsk forskning och infrastruktur
- Intresse för molnteknik och förståelse för infrastruktur, driftsättning och processer kring detta
- Erfarenhet av att arbeta med webbtillgänglighet, Content Accessibility Guidelines (WCAG)
- Erfarenhet av att arbeta med Scrum eller liknande agila metoder
- Flit, initiativförmåga och intresse för att stödja svensk forskning inom artificiell intelligens och datadriven livsvetenskap.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, den sökande ska ha mycket god
samarbetsförmåga, initiativförmåga och goda kommunikativa kvaliteter. Som person bör du vara
flexibel, kreativ och serviceinriktad. Du bör även vara kvalitetsmedveten samt mål- och
resultatinriktad.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johan Rung, johan.rung@scilifelab.uu.se, Ola Spjuth, ola.spjuth@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 18 juni 2024, UFV-PA 2024/1885.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1885
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb