Uppsala universitet, Almedalsbiblioteket

Universitetsbiblioteket är en integrerad del av Uppsala universitet. Vi tillhandahåller informationsresurser för forskning, undervisning och lärande vid universitetet. Vi utvecklar och tillgängliggör våra samlingar på nya sätt, bland annat genom digital publicering och digitalisering. Vi vill vara ett internationellt föredöme i att erbjuda studie- och forskarmiljöer, såväl fysiska som digitala. Universitetsbiblioteket har ca 200 anställda med bred kompetens inom flera yrkeskategorier. Läs mer om Uppsala universitetsbibliotek.

Vill du jobba med engagerade kollegor på en intressant arbetsplats med bra förmåner och arbetsvillkor? Campusbiblioteket på Gotland söker nu ett antal studenter som vill jobba på Almedalsbiblioteket.

Arbetsuppgifter
Som amanuens på Uppsala universitetsbibliotek hjälper du studenter att hitta relevanta källor inom sina studier för att avlasta forskande och undervisande personal.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är tjänstgöring i informationsdisk på Almedalsbiblioteket. Där möter du både studenter, forskare och allmänhet.  Du är bibliotekets och universitets ansikte utåt och hjälper användarna med bland annat lån och informationssökning. 

Det ingår även administrativt arbete såsom bokuppsättning och andra biblioteksrelaterade uppgifter. Öppning och stängning av biblioteken kan förekomma. Arbetet är rörligt och tunga lyft kan förekomma.

Du arbetar vid behov främst på kvällar och helger. 

Kvalifikationskrav

  • Vara aktiv student vid ett svenskt universitet eller högskola på minst 50%
  • Ha erfarenhet från arbete som innefattar service och där du haft kontakt med användare eller kunder
  • Ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är serviceinriktad, gillar att möta människor och sätter användaren i fokus. Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Du har god samarbetsförmåga samtidigt som du har förmåga att självständigt ta initiativ.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Studerar biblioteks- och informationsvetenskap
  • Har tidigare erfarenhet av biblioteksarbete

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Du anställs vid varje enskilt uppdrag och får ekonomisk ersättning per timme. Omfattningen är ca 10-30%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Visby

Upplysningar om anställningen lämnas av: Enhetschef Kirsten Åkerman, kirsten.akerman@ub.uu.se, 070-281 64 47

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan. Svaren kommer att användas som en del i urvalsprocessen.

Välkommen med din ansökan senast den 30 maj 2024, UFV-PA 2024/1649.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad ca 10-30%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1649
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Fia Wolters, ST, 018-4714088
  • Emma Kristina Carlsson, Saco, 018-4716372
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb