Uppsala universitet, Avdelningen för ekonomi och upphandling

Vill du vara med och bidra till utbildning och forskning i världsklass?

Avdelningen för ekonomi och upphandling är en del av Uppsala universitets förvaltning. Avdelningen består av fem enheter. Enheten för upphandling och inköp är en av dessa och har 14 medarbetare. Vi sitter centralt i Uppsala i Segerstedthuset.

Vi ansvarar för all upphandling av universitetets behov av varor och tjänster över direktupphandlings-gränsen. Vi bistår vidare hela universitetet med råd och stöd i olika upphandlings-och inköpsfrågor genom att löpande vara ett bollplank åt verksamheten. Vi samarbetar också med andra lärosäten i olika gemensamma upphandlingsprojekt. 

I enheten ingår också universitetets centrala inköpsverksamhet som ger stöd vid tex beställnings-och produktfrågor och som också ansvarar för universitetets e-handel.

Vi söker nu en upphandlingscontroller till enheten för upphandling och inköp.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Upphandlingscontrollern har en central plats i vår organisation. Fokus kommer att ligga på uppföljning och analys av avtal och inköpsmönster inom universitetet. Du kommer anställas som controller och arbetsuppgifterna består bland annat av:

  • Bearbetning och analys av inköpsstatistik
  • Uppföljning av ställda krav i upphandlade avtal
  • Upprätthålla dialoger med beställare och leverantörer
  • Producera årlig inköpsrapport och upphandlingsplan

Arbetsuppgifterna genomför du utifrån strategier, riktlinjer, mål, uppdrag och gällande lagstiftning. Du samarbetar i din roll med enhetens andra roller såsom upphandlare och e-handels- administratörer. Du kommer också att samarbeta med och ha kontakt med universitetets övriga verksamhetsområden. Vid behov muntligt informera om inköps-och upphandlingsrutiner för personal på universitetet.

Vi tror att kompetensutveckling är viktigt och ser därför positivt på deltagande i olika utbildningar, seminarier och konferenser.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har en relevant utbildning från universitet, högskola eller YH-utbildning gärna med inriktning på upphandling, inköp, ekonomi eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har 2–3 års praktisk erfarenhet av uppföljning och analys genom att ha arbetat som upphandlingscontroller inom offentlig verksamhet eller motsvarande.

I din roll som upphandlingscontroller arbetar du självständigt men ingår också i ett större team varför det är viktigt att du har god samarbetsförmåga. Du är självgående, kan arbeta med flera parallella projekt och är affärsmässig i din roll. Du tilltalas av möjligheten att göra skillnad. Vidare har du en problemlösande analysförmåga, är beslutsam och lojal. Då arbetet innebär många kontakter ser vi att du är en relationsskapande person med en kommunikativ förmåga. Du är också duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Erfarenhet av praktiskt upphandlingsarbete i högskolesektorn eller på annan myndighet
  • Erfarenhet av att genomföra utbildningar/informationstillfällen

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattning är 100%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Peter Svensson, upphandlingschef, 018-471 69 52, mail peter.svensson@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 11 april 2023, UFV-PA 2023/1068.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1068
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb