Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Institutionen för geovetenskaper erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner. Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner, till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier, och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem. Läs mer på www.geo.uu.se.

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
G. Messoris forskningsgrupp arbetar med tre H2020 projekt och flera olika nationella projekt kring olika aspekter av extremväderhändelser på mellan- och höga breddgraderna. Ytterligare information om forskargruppen hittas här: https://gmessori.eu. Forskaren kommer att bidra till utvecklingen av nya datadrivna metoder för att analysera de negativa effekterna av extrema klimathändelser. Ett specifikt intresseområde är den automatiska insamlingen av data om effekterna av naturkatastrofer från textkällor genom metoder från datorlingvistik.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i datavetenskap, datalingvistik, meteorologi, geovetenskap, geologi, hydrologi eller närliggande ämnesområde, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i dessa ämnen. Sökande måste behärska engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av forskning inom atmosfärsvetenskap på postdoktor nivå kommer att värderas positivt, liksom förmågan att interagera effektivt i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö.

Ansökan skall innehålla:

  • En Curriculum Vitae.
  • En kort rapport (max. 1 sida) som beskriver hur sökandens tidigare erfarenhet är relevant till projektet och vilka metoder kandidaten föreslår för automatiserad insamling av data om effekter av extrema klimathändelser från textkällor.
  • En lista över publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem. Vanligen ange bara accepterade/publicerade bidrag.
  • Två referenser (namn och fullständiga kontaktuppgifter, inkl. telefonnummer). Vanligen bifoga inga stödbrev.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gabriele Messori, gabriele.messori@geo.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 30 mars 2023, UFV-PA 2023/882.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/882
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb