Uppsala universitet, Nationalekonomiska institutionen

Nationalekonomiska institutionen är en av de största institutionerna inom Samhällsvetenskapliga fakulteten med ungefär 100 anställda från ett tiotal länder. Årligen deltar runt 1 000 studenter i någon av våra kurser på grund-, master- och forskarutbildningsnivå. Forskningen vid institutionen är främst inriktad mot arbetsmarknadsekonomi, makroekonomi, politisk ekonomi och offentlig ekonomi. Forskare vid institutionen anlitas ofta som experter i offentliga utredningar och i media samt samverkar på många sätt med det omgivande samhället.]

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av att assistera forskare samt att utföra egen forskning inom ramen för forskningsprogrammet ”Strukturomvandling: konsekvenser och policyåtgärder” som finansieras av Forte (2021-01559). 

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har en utbildning som motsvarar minst en masterexamen i nationalekonomi. Erfarenhet av kvantitativ analys – särskilt stora mängder registerdata – är ett krav, liksom mycket goda kunskaper i engelska. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som motivation samt förmåga att arbeta både enskilt och i grupp.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är meriterande att ha bedrivit egen forskning om regleringars påverkan på arbetsmarknaden eller om relationen mellan utbildning och ojämlikhet.

Ansökan
Inkludera ett personligt brev som beskriver dina kvalifikationer och forskningsintressen, ett CV med 2–4 referenser samt exempel på ett arbete som är relevant för anställningen.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 6 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Peter Fredriksson, e-post peter.fredriksson@nek.uu.se, tel 018-4715104.

Välkommen med din ansökan senast den 10 februari 2023, UFV-PA 2023/343.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/343
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-27
Sista ansökningsdag 2023-02-10

Tillbaka till lediga jobb