Uppsala universitet, Institutionen för elektroteknik

Elektrifiering och digitalisering tillhör framtidens största områden för omställning till hållbara samhällen. Institutionen för elektroteknik bedriver framgångsrik forskning och utbildning inom dessa områden – däribland förnybara energikällor och elfordon, industriell IoT, 5G kommunikation och trådlösa sensornät men även smarta elektroniska sensorer och medicinska system. Institutionen för elektroteknik är en internationell miljö med ca 130 medarbetare som bidrar till viktiga tekniska energi- och hälsoutmaningar vid Ångströmlaboratoriet.

Tjänsten kommer att vara placerad vid avdelningen Fasta tillståndets Elektronik, gruppen Mikrovågor för Medicinteknik-Gruppen (MMG), institutionen för Elektroteknik.

Mikrovågor för Medicinteknik-Gruppen är en ledande forskargrupp med fokus på utveckling av kommunikation inom kroppen med hög bandbredd, fysiologiska sensorer och system för övervakning / diagnos och behandling av olika sjukdomstillstånd hos människor.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att koordinera och samordna arbetet inom EU-projektet H2020 FET Open B-CRATOS där Uppsala universitet är koordinator (Robin Augustine är huvudsökande). EU H202 FET-Open Grant B-CRATOS med 7 internationella partners både universitet och företag syftar till att skapa ett datorgränssnitt med hjärnan med sluten slinga, hög bandbredd och låg latens tvåvägs fettintern kroppskommunikation (Fat-IBC) som involverar motorisk och somatisk hjärnbark samt biomekaniska extremiteter.

I arbetet ingår att hålla kontakt med de olika medlemmarna i konsortiet och att samordna och koordinera utbyte av prover och följa upp resultat, samt samordna och sammanställa teknisk och ekonomisk rapportering. Vi kommer också att behöva arrangera arbetsmöten mellan medlemmar. Projektet är utmanande med högt ställda slutmål och komplext med många olika delmoment och delresultat.

Kvalifikationskrav
Relevant högskoleutbildning inom ekonomi med specialisering inom industriell marknadsföring eller klinisk informationslogistik eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Arbetet kräver en god samarbets- och organisationsförmåga, samt en positiv inställning, eftersom en del av projektarbetet är att kräva in och samordna resultat och rapporter. Det krävs också god förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på engelska, inklusive teknisk rapportering.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av forskning i projektform, till exempel som postdoktor eller forskare är meriterande. Det är också meriterande med erfarenhet av att arbetat med EU-projekt och administration av EU-projekt i medlemsportalen (Participant Portal) och administrationsverktyget SyGMa.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är 20%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Assoc. Prof. Robin Augustine, Robin Augustine@Angstrom.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 7 feb 2023, UFV-PA 2023/303.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/303
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-07

Tillbaka till lediga jobb