Uppsala universitet, Institutionen för kostvetenskap

Vi söker en erfaren ekonomisamordnare som vill arbeta övergripande med ekonomi och andra ledningsfrågor i en expansiv miljö.

Institutionen för kostvetenskap bedriver utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå, samt forskning inom det tvärvetenskapliga ämnet kostvetenskap. Utbildningen på grundnivå är de två utbildningsprogrammen kostvetarprogrammet och dietistprogrammet, samt kurser i hem- och konsumentkunskap för blivande lärare. På avancerad nivå finns fristående kurser med inriktningen kostvetenskap. Inom utbildningen på forskarnivå finns en nystartad nationell samverkan med andra institutioner inom området. För närvarande finns ett 20-tal personer anställda vid institutionen. För mer information se www.ikv.uu.se.

Arbetsuppgifter
Som ekonomisamordnare arbetar du tillsammans med en ekonom och har en mycket central roll, arbetar nära prefekten och ingår i institutets ledningsgrupp vilket ger dig möjligheter att påverka och bli delaktig i verksamhetens utveckling. På uppdrag av prefekten och institutionsstyrelsen upprättar du verksamhetens ekonomi från budget genom hela cykeln till bokslut inklusive månads, tertial och helårsbokslut, löpande redovisning, uppföljning och analys av resultat och prognoser. Föredrag av det ekonomiska läget/budget etc. inför institutionsstyrelsen samt uppföljning och ändring av lönekonteringar ingår också i ditt arbete. Vidare, stödjer du verksamheten genom bl.a. årliga skriftliga kommunikationer kring den förväntade utdelningspotential som föreligger till stiftelser som beslutar om utdelning. Stödja forskande personalen i projektekonomi som kostnadskalkylering inför ansökan och återrapportering till projektledare, externa finansiärer och andra bidragsgivare är dessutom viktiga arbetsuppgifter som ingår i tjänsten.

Förutom övergripande ekonomiska ansvar, är du även ansvarig för årlig inventering av anläggningstillgångar, diarieföring, arkivering och uppdatering av hemsidan. Du kommer även ha ansvar som HR-stöd i form av att initiera processer och handlägga institutionsnära HR, i samarbete med verksamhetsnära HR-stöd.                  

Kvalifikationskrav
Du har Högskole- eller universitetsexamen inom ekonomi.  Du har flera års erfarenhet av självständigt ekonomiarbete inklusive arbete med kvalificerade redovisningsfrågor, uppföljning, rapportering och bokslutsarbete samtidigt som du kan ta fram hållbara lösningar på komplexa problem. Vidare är du analytisk och har god initiativ- och organisationsförmåga.

Du är trygg i dig själv, engagerad, ansvarstagande och resultatfokuserad samt har förmåga att prioritera. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt god datorvana krävs. Vi värdesätter att du tar ansvar för att ge god service och stöd i ekonomiska frågor till kollegor samt värnar om god arbetsmiljö.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Vana från universitet/högskola och universitetets ekonomisystem Raindance och lönesystemet Primula är starkt meriterande. Erfarenhet av arbete med EU-finansierade projekt samt forskningsfinansiärer såsom Formas, Forte, Vetenskapsrådet och deras gemensamma ansöknings- och ärendehanteringssystem, Prisma värderas högt. Vana av att hantera avtal och kunnig inom alla delar av Office-paketet.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prefekt Afsaneh Koochek, Afsaneh.Koochek@ikv.uu.se

Välkommen med din ansökan senast 8 februari 2023, UFV-PA 2023/295.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/295
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-25
Sista ansökningsdag 2023-02-08

Tillbaka till lediga jobb