Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 200 anställda. Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineraler och fossiler till hur berg och oceaner bildas och från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information: http://www.geo.uu.se 

Enheten för vindenergi på Campus Gotland bedriver tvärvetenskaplig verksamhet inom planering, projektering och optimering av vindkraft samt hållbar energiomställning. Verksamheten omfattar undervisning, forskning och samverkansprojekt.

Utbildningen består av undervisning på Campus Gotland och distans på grundläggande- och avancerad nivå inom vindkraftprojektering och hållbar energiomställning. Inom forskningen har vi en gedigen bredd och samverkar både nationellt och internationellt. Idag omfattar verksamheten cirka 20 personer med både teknisk, natur- och samhällsvetenskaplig kompetens. Anställningen avser att stärka verksamhetens utveckling.

Avdelningen finns på Campus Gotland, ett internationellt campus mitt i världsarvsstaden Visby. Vindenergi läs mer här: http://www.geo.uu.se/forskning/vindenergi/ Läs mer om Campus Gotland här: https://www.campusgotland.uu.se/

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i deltagande i projektet Vätgasbaserad färjetrafik, där ett effektivt storskaligt försörjningssystem för vätgas till sjöfarten ska utvecklas och optimeras på konceptuell nivå. Arbetet innebär att utveckla en tekno-ekonomisk modell för optimering av ett vätgasförsörjningssystem, inkluderande såväl informationsinhämtning, värdering och utveckling av operationsanalytisk systemmodell. Deltagande i andra relaterade projekt kan förekomma.

Utöver detta så inkluderar arbete med energisystemmodellering kopplat till energipilot Gotland.

Kvalifikationskrav
Relevant civilingenjörsutbildning eller motsvarande.  Dokumenterad kunskap i optimeringslära, optimeringsverktyg och programmering. Goda kunskaper i svenska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av programmering i Python och användande av Gurobi. Kunskap om energisystem, i synnerhet vätgasbaserade system. Erfarenhet av forskningsprojekt.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad tom 2023-12-31 Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Visby, Gotland.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Stefan Ivanell.
Telefon: 0498-108360, E-postadress: stefan.ivanell@geo.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 6 februari 2023, UFV-PA 2023/257.

Om Campus Gotland: Uppsala universitet Campus Gotland erbjuder det bästa av två världar: det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, och ett unikt småskaligt campus i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Campus Gotland utgör en knutpunkt för universitetets forskning och utbildning inom hållbarhet. Se hur det är att leva och bo på Gotland.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/257
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-06

Tillbaka till lediga jobb