Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Delaktig i projekt gällande blodcirkulationen i normal och rekombinant mus, med inriktning på blodkärl och blodkärlsläckage. En mycket viktig del av projektet är att använda djurexperimentella och cellbiologiska metoder för att bestämma funktionen av olika cytoplasmatiska tyrosinkinaser i reglering av kärlläckage.
Exempel på djurexperimentella och cellbiologiska metoder som kommer att användas i projektet är injektion av substanser i mus, dissektion av vävnad, fixering, immunfärgning, och konfokal-mikroskopering. Vidare, odling av endotelceller i statisk och flödeskultur och analys av proliferation, migration, tub-bildning, parallellt med konventionell immunoblotting, immunofärgning (IHC/IF). Celler från vävnad och kultur kan också analyseras med fluorescens-aktiverad cellsortering och transkript-bestämning. För samliga laborativa uppgifter ingår kvantifiering av olika slag, statistisk analys och presentation.
I arbetet ingår också ansvar för forskargruppens muskolonier, genotypning, avelsplanering, journalhantering och tillståndsansökan. 

Kvalifikationskrav

 • Doktorsexamen inom relevant ämnesområde.
 • Stor erfarenhet och skicklighet inom djurexperimentella och cellbiologiska analyser av vävnader och celler.
 • Metoder som måste behärskas inkluderar genotypning, RT-qPCR, FACS sanalys, cellodling, injektioner, uttag av vävnad, processning för immundetektion, konfokalmikroskopi och bildanalys (ImageJ/FIJI).
 • Sökanden måste ha stor erfarenhet av djurexperimentellt arbete, kunna ansvara för planeringen av kolonier i förhållande till de analyser som ska utföras.
 • Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, så som förmåga att driva experiment och analyser till en slutsats och felsöka. Sökanden ska vara målmedveten, strukturerad samt kunna arbeta effektivt både individuellt och i grupp.
 • Vävnader/celler kan komma från grupper av patienter eller möss som behandlats eller ej i samband med olika sjukdomar som cancer.
 • Data-sammanställning för muntlig och skriftlig presentation.
 • Stor erfarenhet och skicklighet i muntlig och skriftlig presentation.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunnande praktiskt och teoretiskt om endotelceller och blodkärlsfunktion är meriterande.   
Certifierad utbildning på Felasa A-nivå är meriterande. 

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid.
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av:  Lena Claesson-Welsh, lena.welsh@igp.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 3 februari 2023, UFV-PA 2023/160.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/160
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-03

Tillbaka till lediga jobb