Uppsala universitet, Studentavdelningen

Enheten för studieadministration ansvarar för att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer till universitetets kärnverksamhet; forskning och undervisning. Enheten består av totalt ca 40 medarbetare och är indelad i olika grupper som hanterar antagning, examen, tillgodoräknanden, studieavgifter, stipendier och Ladok.

Anställningen som examenshandläggare är placerad i examensgruppen som består av ca 6 medarbetare.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som examenshandläggare utfärdar du examens- och kursbevis till universitetets studerande. I dina arbetsuppgifter ingår att självständigt pröva, bedöma och fatta beslut gällande ansökningar om examensbevis. Du behöver därför kunna läsa och tolka de gällande föreskrifter och regelverk som besluten fattas utifrån. Arbetet utförs i huvudsak i studiedokumentationssystemet Ladok.

I dina arbetsuppgifter ingår arbete tillsammans med medarbetare vid enhetens övriga grupper och täta kontakter med studenter liksom med kollegor på Studentavdelningen, områdeskanslierna och institutionerna. Kontakten med studenter sker främst via telefon och epost och det krävs en förmåga att på ett enkelt sätt förklara och motivera regler och beslut, både muntligt och skriftligt.

Enheten som helhet strävar efter att ge ett bra och samordnat stöd inom våra funktioner till universitetets studenter och institutioner. I dina arbetsuppgifter kommer därför även ingå att kunna samverka kring och lösa arbetsuppgifter inom enhetens andra arbetsområden.

Kvalifikationskrav
Du har akademisk examen eller motsvarande kompetens inom område som arbetsgivaren bedömer är relevant för arbetsuppgifterna. Du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du behöver också ha mycket god kännedom om högskoleutbildningens struktur och väl vitsordad erfarenhet av handläggning vid ett lärosäte eller annan myndighet. Du behöver också ha erfarenhet av att läsa och förstå regelverk och föreskrifter samt göra egna bedömningar utifrån dessa. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom att:

  • Du är ansvarstagande, noggrann och har en god organisationsförmåga
  • Du har en mycket god förmåga att självständigt prioritera mellan dina arbetsuppgifter och ansvara för att dessa slutförs
  • Du har en mycket god samarbetsförmåga, då arbetet kräver samverkan med personer inom enheten men även med andra delar av universitetet.

Arbetet, som bedrivs inom en grupp och samtidigt är utåtriktat, förutsätter god social kompetens, flexibilitet och servicekänsla. Arbetet är under delar av året mycket intensivt och du måste kunna hantera en periodvis hög arbetsbelastning och att arbeta mot tidsgränser.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av att arbeta i Ladok. Erfarenhet av att informera och tala inför grupp.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anders Gardikro, tel, 018-471 1628

Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2023, UFV-PA 2022/5111.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/5111
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-09
Sista ansökningsdag 2023-02-07

Tillbaka till lediga jobb