Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 250 anställda. Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. Besök oss på www.geo.uu.se.

Centrum för miljö- och utvecklingsstudier, CEMUS, har sedan starten 1992 bedrivit studentdriven utbildning inom det breda och tvärvetenskapliga miljö- och hållbarhetsområdet. Läs mer om vår utbildningsmodell och våra kurser på www.cemus.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Som amanuens är du student och arbetar deltid i kombination med dina studier.

Arbetsuppgifter
Arbetet innefattar planering, administration, genomförande och efterrapportering av en universitetskurs. Ditt arbete utgår från kursplanen och genomförs tillsammans med en kollega och i nära samarbete med gästföreläsare, kursens arbetsgrupp (bestående av erfarna universitetslärare, forskare och professorer) samt kurssamordnare på CEMUS. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att ha kontakt med gästföreläsare och studenter samt att planera kursens upplägg, litteratur, att förbereda och hålla seminarier, workshops samt kursadministration. I arbetet ingår att i en kreativ anda bygga vidare på erfarenheter från tidigare kursomgångar samt föra vidare de egna erfarenheterna till kommande amanuenser och kursassistenter.

Anställningen avser arbete kursen ”Global hållbarhet – aktörer och strategier för förändring”, 7,5 hp. Läs mer om kursen här http://www.cemus.uu.se/asc/. Observera att kursens undervisningsspråk är engelska.

Kvalifikationskrav

  • Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till och registrerad på utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens, och anställning får motsvara högst 50% av full arbetstid (HF 5 kap § 9 & 10).
  • God datorvana och goda språkkunskaper i engelska i tal och skrift. 
  • Dokumenterad förmåga att självständigt kunna driva och slutföra arbetsuppgifter inom givna tidsramar, även under tillfälliga arbetstoppar.
  • Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Studier inom hållbar utveckling. Erfarenhet av tvärvetenskaplig utbildning. Erfarenhet av att planera och leda workshops och seminarier. Dokumenterad erfarenhet och god förmåga av att samarbeta med personer från olika bakgrund.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla ett CV, en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker tjänsten. Uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Till din ansökan ombeds du bifoga underlag som styrker antagning till utbildning på grund-/avancerad nivå.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad t o m 2023-09-30 enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 17%. Tillträde 2022-12-15, eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Sara Andersson, studierektor. E-post: sara.andersson@cemus.uu.se
Ewa Livmar, kurssamordnare. E-post: ewa.livmar@cemus.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 1 december 2022, UFV-PA  2022/4273.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2022-12-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 17
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4273
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-17
Sista ansökningsdag 2022-12-01

Tillbaka till lediga jobb