Uppsala universitet, Institutionen för kirurgiska vetenskaper

Institutionen för kirurgiska vetenskaper (IKV) har ca 160 anställda och runt 200 registrerade doktorander. Omsättningen är på 152 miljoner. IKV tillhör det Medicinska och Farmaceutiska vetenskapsområdet och bedriver undervisning på grund och avancerad nivå samt forskning och forskarutbildning. Undervisningen sker bl. a. inom läkar-, sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Forskningen bedrivs i forskargrupper organiserade utifrån olika kirurgiska specialiteter och näraliggande ämnen som anestesiologi och radiologi. Mycket forskning bedrivs i samarbete mellan olika forskargrupper och med andra universitet i Sverige och runt om i hela världen. Många av institutionens anställda har kombinerade anställningar sjukhus/universitet.

Vid enheten för ortopedi bedrivs experimentell, klinisk och epidemiologisk forskning (https://www. surgsci.uu.se/Forskning/forskningsomraden/Ortopedi/) och vår translationella forskning är förlagd till OrthoLab. Inom ramen för ett VR-projekt som handlar om att förhindra tidiga komplikationer efter höftproteskirurgi (2021-00980) söker vi nu en postdoktor som ska arbeta med utveckling och utvärdering av material med både antimikrobiella och osteokonduktiva egenskaper. Detta är en visstidsanställning, på heltid i två år.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Arbetsuppgifter
Som postdoktor kommer du utveckla din självständighet som forskare, genom att utvärdera tillväxt och differentiering av mesenkymala stamceller och osteoblaster från människa på olika polymera och metalliska material med hjälp av mikroskopi, flödescytometri, ELISA och qPCR. Vidare kommer bakterietillväxt och bildande av biofilm på olika material att studeras med mikrobiologiska metoder.

I arbetsuppgifterna ingår att självständigt skriva artiklar samt att presentera resultaten på nationella och internationella konferenser. I arbetsuppgifterna ingår också samarbete med andra forskare inom forskargruppen och du förväntas även handleda masterstudenter och doktorander med max 20 % av din arbetstid. Du är arbetsledare för två biomedicinska analytiker/forskningsassistenter.

Kvalifikationskrav
Behörig för denna anställning är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom biologiska eller medicinska vetenskaper för högst tre år sedan. Behörighetskravet ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Särskild vikt kommer att läggas på mycket goda cellbiologiska kunskaper med fokus på cellodling, samt erfarenhet av att inom materialvetenskap använda någon av följande metoder: XRD, FTIR eller SEM. 

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och du ska ha en god förmåga att samarbeta och handleda. Den sökande måste ha god kommunikationsförmåga på engelska, både skriftlig och muntlig.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Meriterande är erfarenhet av materialvetenskap eller mikrobiologi.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt det centrala kollektivavtalet för postdocs. Omfattningen är heltid, 100 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Nils Hailer, nils.hailer@surgsci.uu.se.
För frågor om anställningsförfarandet, kontakta HR Louise Lundqvist, louise.lundqvist@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 14 december 2022, UFV-PA 2022/4146

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4146
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-09
Sista ansökningsdag 2022-12-14

Tillbaka till lediga jobb