Uppsala universitet, International Science Programme (ISP)

Vill du vara med och stärka kapacitet för vetenskaplig forskning och högre utbildning i låg- och lägre medelinkomstländer?

Vi söker dig som tillsammans med oss på ISP (International Science Programme) vill arbeta för att bidra till långsiktig, hållbar ekonomisk och social utveckling. ISP består av tre huvudprogram inom kemi, fysik och matematik som ger stöd till forskargrupper och nätverk och erbjuder utbildning till doktorander från låg- och lägre medelinkomstländer, både i Sverige och internationellt. Vi har ett stort förtroende från vår huvudfinansiär Sida, som har sett att våra forskningsprogram och samarbeten gör skillnad och bidrar till Sidas vision om att bekämpa fattigdom.

I detta uppdrag får du engagerade kollegor och varierade arbetsuppgifter. För att trivas hos oss och i rollen ser vi att du har ett stort intresse för högre utbildnings- , forsknings och utvecklingsfrågor. Du behöver vara lyhörd och kommunikativ och kunna samverka med kollegor, studenter, finansiärer och samarbetspartners i olika slags fora. Vid ISP är vi 16 medarbetare som jobbar i en av de röda villorna vid Ångströmlaboratoriet, Uppsala universitet.

Läs mer om ISP här: https://www.isp.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som biträdande programdirektör arbetar du i ISP:s matematikprogram tillsammans med programdirektören och en administratör. Du deltar i arbetet inom programmet från beredning och genomförande av ansökningsprocessen till avstämningar med programmets referensgrupp. Du kommer att hjälpa direktören med sammanfattning av ansökningsresultat, budgetering av stöd till beviljade ansökningar från grupper och nätverk, samt uppföljning och vägledning. Medverkan till sammanställning av årliga aktivitetsrapporter för ISP:s årsrapport och Sida ligger också inom dina uppgifter.

Du behöver finnas tillgänglig och vara behjälplig för doktoranderna och alltid se till deras bästa.

Vi ser fram emot din vision och hur du kommer att bidra med kunskaper och tankar om hur matematikprogrammet ska fortsätta drivas och utvecklas. Detta förväntas du göra i nära samarbete med programdirektören, övriga kollegor, samt styrelsen för ISP och dess arbetsutskott.

Resor för att möta våra samarbetspartners i Afrika och Asien kommer att förekomma. I dessa sammanhang kan det bli aktuellt att hjälpa till att arrangera konferenser, mötesfora och sociala sammankomster, därför behöver du vara nätverksbyggande och tycka om att möta människor från olika kulturer.

Inom detta uppdrag erbjuder vi också möjligheten att jobba med Sidas bilaterala forskningsprogram eller andra projekt som intresserar dig inom ISP. Det går att kombinera tjänsten med egen forskning eller undervisning som du kan ha vid andra institutioner.

Kvalifikationskrav

  • Doktorsexamen i matematik eller motsvarande dokumenterad kompetens.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Erfarenhet av handledning av doktorander och mastersstudenter till examen.
  • Erfarenhet av vetenskaplig forskning och forskningskoordinering.
  • Erfarenhet av bedömning av forskningsansökningar.
  • Erfarenhet av resultatuppföljning och utvärderingsarbete.
  • Erfarenhet av arbete med människor från olika kulturer.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är 50%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Bengt Ove Turesson, föreståndare, mobil: 072-9999065, mailadress: bengtove.turesson@isp.uu.se

Välkommen med din ansökan senast fredag den 2 december 2022, UFV-PA 2022/3823.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/3823
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-10-14
Sista ansökningsdag 2022-12-02

Tillbaka till lediga jobb