Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a. cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 440 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Vi är ca 370 anställda, varav ca 100 är doktorander. Det finns totalt runt 750 verksamma i arbetsstyrkan.

Arbetsuppgifter: Forskare i Marie-Louise Bondesons grupp vid IGP. Arbetsuppgifterna inom forskningsprojektet syftar till en långsiktig satsning för att med translationell forskning möjliggöra förbättrad diagnostik och behandling av patienter med genetiska orsaker till utvecklingssyndrom.

Forskaren kommer att identifiera och karaktärisera de genetiska avvikelserna som kan leda till utvecklingssyndrom genom att avläsa genomet i drabbade familjer genom användandet av de nyaste sekvenseringsteknikerna och molekylära verktygen som finns tillgängliga för forskningen, och ännu inte implementerats inom klinisk verksamhet. Där en genetisk avvikelse kan påvisas kommer utredningen att fortskrida med funktionella studier och embryoida kroppar för att visa att avvikelserna orsakar sjukdom. Utöver forskning ingår administrativa uppgifter så som ekonomiansvar och söka egna anslag.

I tjänsten ingår handledning av doktorander, studenter och projektarbeten, samt undervisning. Kursledaransvar för kursen ”Medicinsk genetik och cancer, molekylära mekanismer, 3MG011, 3MG022, 3MG207” ingår i tjänsten.

Kvalifikationskrav: Docent inom medicinsk genetik. Expertis, det vill säga flerårig erfarenhet av de senaste sekvenseringsteknikerna, molekylära verktygen och analysmetoder som används inom medicinsk genetik. Personliga egenskaper som eftersträvas är goda kommunikations- och samarbetsfärdigheter, förmåga att arbeta självständigt, såväl som i grupp. En förutsättning är att den sökande är flytande inom engelska och svenska inom tal och skrift. Väldokumenterade pedagogiska erfarenheter samt tidigare erfarenhet av kursledaransvar inom angivet område.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-07-01, eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 20 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Marie-Louise Bondesson, e-post: marielouise.bondeson@igp.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 17 juni 2021, UFV-PA 2021/1971.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/1971
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-06-03
Sista ansökningsdag 2021-06-17

Tillbaka till lediga jobb