Ekonomisk-historiska inst och Inst för arkeologi och antik historia

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Ekonomisk-historiska institutionen är en stark undervisnings och forskningsmiljö och vi deltar i en rad internationella, nationella, institutions- och fakultetsövergripande samarbeten. Forskningen vid institutionen täcker såväl modern tid, som den äldre ekonomiska historien. Vid institutionen finns forskningscentrat Uppsala Centre for Business History samt en stark forskningsmiljö inom STS-forskning. Ett fyrtiotal lärare, forskare och gästforskare är knutna till miljön, inklusive ett femtontal doktorander.

Institutionen för arkeologi och antik historia är en flerämnesinstitution som har ett gott samarbete mellan de ingående disciplinerna. Vid institutionen sker undervisning och forskning i ämnena antikens kultur och samhällsliv, arkeologi, osteologi, egyptologi och global miljöhistoria. Institutionen har en stark forskningsmiljö och många internationella samarbeten. Institutionen har sin verksamhet förlagd både till Uppsala och till Visby (Campus Gotland). Institutionen har drygt 60 anställda. Mer information om vår verksamhet finns på https://www.arkeologi.uu.se/

Som HR-generalist vid Ekonomisk-historiska institutionen samt Institutionen för arkeologi och antik historia är du en del av universitetets HR-funktion och samarbetar med HR-avdelningen vid universitetsförvaltningen. Det pågår olika utvecklingsprojekt inom HR-funktionen där du har möjlighet att delta. Du får även ta del av ett brett utbud av kompetensutveckling i HR-avdelningens regi. Ditt arbete kommer du att dela mellan de två institutionerna motsvarande halvtid på vardera. De ligger inom gångavstånd från varandra i centrala Uppsala och du kommer att ha ett arbetsrum vid varje institution.

Arbetsuppgifter: I din roll ingår att ge administrativt, kvalificerat och konsultativt stöd till institutionsledning liksom övriga medarbetare i personalfrågor. Som HR-generalist ingår du i institutionens ledningsgrupp. I arbetet ingår att ansvara för, administrera och handlägga personalärenden som rekrytering, introduktion av nyanställda, timersättningar, kontakt med andra myndigheter liksom bevakning och beredning av anställningar, ledigheter och frånvaro. Du skall arbeta chefsstödjande med rehabilitering, sjukfrånvaro, lönerevision och med generella ledarskapsfrågor. Du skall ansvara för bevakning av att arbetsrättsliga avtal och lagar följs. Du skall också delta aktivt i arbetsmiljö- och likavillkorsarbetet vid institutionen. Övriga arbetsuppgifter som ingår är diarieföring, arkivering, katalogadministration, bokning av resor och lokalhantering. Du ingår i en mindre administrativ grupp där man samarbetar i det övergripande administrativa arbetet. I tjänsten har du ett nära samarbete med institutionens prefekt och ekonom samt med övrig ledningsgrupp eller motsvarande.

Kvalifikationskrav: Universitets- eller högskoleexamen som personalvetare eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Tidigare erfarenhet av HR-arbete. Goda språkkunskaper i svenska och engelska. God förmåga att utrycka sig i språk och skrift. God datorvana och van att arbeta administrativt.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet från högskolesektorn eller annan statlig verksamhet samt kunskap om det statliga avtalsområdet. Kunskap om universitets administrativa system såsom Primula, Varbi, Akka och W3D3 eller motsvarade system.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-05-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas alternativt.

Anställningens omfattning: 100 % med 50 % vid respektive institution.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Fredrik Sandgren (Ekonomisk-historiska inst.) 018-471 1225 fredrik.sandgren@ekhist.uu.se samt Susanne Carlsson (Inst. för arkeologi och antik historia) 018-471 2086 susanne.carlsson@antiken.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 14 april 2020, UFV-PA 2020/951.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/951
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-19
Sista ansökningsdag 2020-04-14

Takaisin avoimiin työpaikkoihin