Uppsala universitet, Institutionen för kirurgiska vetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Beskrivning: Institutionen för kirurgiska vetenskaper (IKV) tillhör vetenskapsområdet för medicin och farmaci. IKV har ca 130 anställda och runt 200 registrerade doktorander, av vilka flertalet är kliniskt verksamma läkare och sjuksköterskor. Omsättningen är på 152 miljoner kronor. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Undervisningen sker bl.a. inom läkar-, sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Forskningen bedrivs i forskargrupper organiserade utifrån olika kirurgiska specialiteter och närliggande ämnen såsom anestesi och intensivvård, radiologi och omvårdnad. Mycket forskning bedrivs i samarbete mellan olika forskargrupper inom IKV, med andra institutioner vid Uppsala universitet och med andra universitet både i Sverige och internationellt. Många av institutionens anställda har anställningar som är förenade med befattningar vid Akademiska sjukhuset.

Vi söker en forskningskoordinator till ett årslångt vikariat i Anna Bill-Axelsons forskargrupp.

Arbetsuppgifter: Rollen som forskningskoordinator innebär en kombination av självständiga, administrativa och koordinerande uppgifter som ställer stora krav på noggrannhet, kreativitet och social förmåga.

Som forskningskoordinator förväntas du bland annat;
• Ha kontinuerlig kontakt och avstämning med deltagande studiecentra
• Samordna samtliga studiecentra och bistå vid uppstart av nya studiecentra
• Utbilda forskningssjuksköterskor/läkare om studien
• Uppdatera studiedokumentation (studieprotokoll, SAP, DMP, CRF m.fl.)
• Koordinera monitorering av studien
• Planera och kalla till studiemöten
• Bistå vid anslagsansökningar

Du kommer även att vara delaktig i att hantera studieekonomi (löpande fakturagranskning, planering och uppföljning av budget, m.m.) samt vetenskaplig och ekonomisk rapportering till anslagsgivare.

I rollen som forskningskoordinator har du ett nära samarbete både med ansvariga forskare och de deltagande klinikerna. Då det täta samarbetet är en förutsättning för arbetet kan en del tjänsteresor förekomma. Du kommer att ingå i en forskargrupp som driver en rad olika projekt. Ett exempel är en stor randomiserad multicenterstudie om prostatacancer. Studien leds av Anna Bill-Axelson och genomförs i Sverige, Norge, Finland, Danmark och England.

Kvalifikationer: Din grundutbildning kan exempelvis vara sjuksköterska eller biomedicinare och du ska ha en doktorsexamen i medicinsk vetenskap. Intresse för fortsatt forskning är ett plus.

Erfarenhet av arbete med randomiserade kliniska studier är önskvärt. Vidare måste du ha lätt att samarbeta med alla möjliga människor. Mycket god engelska och svenska i tal och skrift är ett krav liksom goda datakunskaper.
Egen forskningserfarenhet inom onkologi och erfarenhet av att arbeta med dokumentation är önskvärt.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-06-01.

Anställningsform: Vikariat under 1 år tom 20210531.

Anställningens omfattning: 100 % men deltid kan diskuteras.

Upplysningar om rollen lämnas av: Lektor Anna Bill-Axelson, anna.bill.axelson@surgsci.uu.se. För anställningsfrågor kontakta personalsamordnare Karin Johansson, karin.johansson@surgsci.uu.se eller HR-generalist Higran Saghir, higran.saghir@surgsci.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 14 april 2020, UFV-PA 2020/943.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 20200601
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/943
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-19
Sista ansökningsdag 2020-04-14

Takaisin avoimiin työpaikkoihin