Uppsala universitet, Universitetsgemensam IT , Service och support

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Vid universitetsgemensam IT på Uppsala universitet möter teknik och nytänkande gamla traditioner och vår uppgift är att bidra till att skapa fungerande samspel mellan IT och verksamhet. Just nu genomför Uppsala universitet ett förändringsarbete där vi utvecklar IT-verksamheten för att kunna erbjuda ett högkvalitativt och samordnat IT-stöd till världsledande forskning och utbildning.

Du får chansen att utvecklas i en ny organisation som tar tillvara på kompetens, initiativkraft och samarbetsförmåga. Tillsammans ska vi skapa en framtidsinriktad IT-organisation som utvecklar tjänster i världsklass och som erbjuder ett efterfrågat och verksamhetsnära IT-stöd. Vi söker dig som vill vara med i utvecklingen av universitetets nya IT-verksamhet.

Avdelningen för universitetsgemensam IT arbetar med strategiska IT-frågor och är en serviceorganisation för gemensamma tjänster där uppdraget innefattar infrastruktur, förvaltning, service och support. Den nya avdelningen har omkring 200 anställda uppdelat på sex enheter.

För mer information, se: https://www.uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/universitetsgemensam-it 

Enheten för Service och support ansvarar för att leverera högkvalitativt närstöd till alla verksamheter inom Uppsala universitet. Enheten är uppdelad i fem supportgrupper geografiskt placerade nära verksamheten samt en centralt placerad servicedesk. Inom enheten arbetar cirka 60 personer med första och andra linjens support. Service och support arbetar nära tillsammans med Enheten för verksamhetstöd vars uppdrag är att utveckla det digitala stödet till verksamheten. Tredje linjens support hanteras av
Enheten för Infrastruktur och drift samt Enheten för förvaltning och utveckling.

Arbetsuppgifter: FirstLine support. Enklare felsökning av datorer, skrivare och kopiatorer. Installation/ominstallation av datorer samt program. Felsöka inloggningsproblem och andra enklare problem för anställda och studenter. Utlåning av utrustning. Vara påläst och uppdatera dokumentation. Göra labbsalsrundor och kontrollera att allt fungerar.

Kvalifikationskrav: Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Den sökande ska:

  • vara kunnig i området operativsystem och hårdvara.
  • ha god förmåga att kommunicera på svenska och engelska.
  • ha stor förmåga att ta egna initiativ samt att arbeta självständigt.
  • ha ett intresse för problemlösning, vara analytisk och ha god samarbetsförmåga.

Arbetet innebär många kontakter så mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Det är meriterande om den sökande har 60 hp.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-03-09 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enl HF 5 kap § 12. Anställning i 12 månader. 

Anställningens omfattning: 20% 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Karolina Malm Holmgren, telefon 018 471 6888. 

Välkommen med din ansökan senast den 13 mars 2020, UFV-PA 2020/336

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/336
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-02-13
Sista ansökningsdag 2020-03-13

Takaisin avoimiin työpaikkoihin