Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Vi söker en Forskare inom geofysik med fokus på högupplösta seismiska mineralprospekteringsmetoder

Innovativa och kostnadseffektiva seismiska metoder krävs för att kunna producera högupplösta bilder av strukturer som innehåller mineraliseringar och för att kunna se dessa på djup som överskrider 800 m. Ett sätt att närma sig problemet är att maximera datainsamling i existerande tunnlar och borrhål runt mineraliseringen. Geofysikprogrammet driver för närvarande projekt där vi studerar frågor som storskaliga jordskorpestrukturer i den Baltiska Skölden, urban geofysik, nyutveckling av instrument och metoder för mineralprospektering på djupet, geologiskt förvar av CO2 och utveckling av elektromagnetisk instrumentering för både yt- och djupstudier. Geofysikprogrammet har ett eget ~700-kanalers seismiksystem, ett nyutvecklat 120-kanalers, trekomponent landstreamer-system och använder modern processerings- och avbildningsmjuvara. Programmet har också modern utrustning för borrhålsloggning. Det svenska nationella seismiska nätet (SNSN) drivs inom geofysikprogrammet och består av 65 permanenta seismiska bredbandsstationer, programmet har också en seismisk instrumentpool för temporära passiva seismologistudier. Mer information om programmet och institutionen finns på http://www.geo.uu.se

Arbetsuppgifter: Forskaren kommer att bedriva forskning inom SIT4ME EIT Raw Materials projekt. En huvudkomponent i projektet är kombinationen av data från aktiva och passiva källor, i gruvor och som seismiska reflektionsexperiment från ytan, för att utveckla nya kostnadseffektiva djupa prospekteringsstrategier samt att utveckla ny instrumentering för dessa undersökningar. Forskaren kommer att arbeta inom en större forskningsgrupp med experter från olika länder och förväntas också bidra till andra externa forskningsprojekt inom programmet.

Kvalifikationskrav: Vi söker en kandidat som har en doktorsgrad i geofysik. Erfarenhet av avbildning med reflektionsdata (aktiv eller brusinterferometri), Matlab (eller liknande), Seismic Unix och skriptning på linux (bash/tcsh) är ett krav, liksom goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Projektet innehåller en hel del fältarbete och du bör därför vara villig att tillbringa tid i fält för datainsamling.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Körkort är meriterande. Du bör vara stabil, självgående och visa engagemang i ditt arbete.

Ansökning: Till ansökan bifoga CV, bevittnade kopior av examensbevis och intyg samt ett personligt brev som beskriver dig och dina meriter (max 2 sidor). Påpeka särskilt i brevet hur dina erfarenheter passar tjänsten. Ansökan bör också innehålla en sammanfattning av doktorsavhandlingen och publikationer samt kontaktinformation till, eller brev från, två referenspersoner.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. För närvarande är det fler anställda med juridiskt kön man än juridiskt kön kvinna bland (Forskare) inom Teknat. Universitetet eftersträvar en jämnare fördelning av de juridiska könen inom denna kategori.

 Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-02-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: 7 månader. 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prof. Alireza Malehmir tel. +46(0)18-471 2335, e-mail: alireza.malehmir@geo.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 14 januari 2020, UFV-PA 2019/4594.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-02-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4594
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-12-19
Sista ansökningsdag 2020-01-14

Takaisin avoimiin työpaikkoihin