Uppsala universitet, Institutionen för kemi - Ångström

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för kemi - Ångström bedriver forskning och utbildning inom kemiämnet. Institutionen har fler än 230 anställda och omsätter drygt 220 miljoner kronor. Vid institutionens sju program bedrivs mycket framgångsrik forskning av hög internationell klass. Vi har ett stort antal externt finansierade forskningsprojekt, ofta med internationellt samarbete och vi ser en fortsatt god tillväxt inom vårt ämnesområde. Institutionen har utbildningsuppdrag inom ingenjörs- och civilingenjörsprogram samt masterprogram. För mer information besök vår hemsida.  

Ämnesbeskrivning: Som forskningsassistent i mikrobiell kemi kommer du att vara en del av en forskargrupp som har det långsiktiga målet att använda avancerad genteknik för att utveckla fotosyntetiska mikroorganismer som omvandlar solenergi och atmosfärisk koldioxid till kemikalier och bränslen i direkta processer. Modellsystemet är cyanobakterier. I detta externt finansierade forskningsprojekt är fokus på att utveckla cyanobakterier med en effektiv produktion av alkoholen butanol. Erhållna modifierade celler kommer att användas för att demonstrera en hållbar produktion av solbränslen i småskaliga odlingssystem.

Arbetsuppgifter: Enskilt och i samarbete med medlemmarna i forskargruppen inom mikrobiell kemi genetiskt modifiera cyanobakterier till en effektiv produktion av alkoholen butanol. Erhållna modifierade celler kommer att användas för att demonstrera en hållbar produktion av butanol i småskaliga odlingssystem.

Kvalifikationskrav:
För anställning krävs:

  • Masterexamen i molekylärbiologi, tillämpad bioteknologi eller motsvarande.
  • Egna erfarenheter att genetiskt modifiera och analysera cyanobakterier som bildar butanol i direkta processer.
  • Erfarenheter att sammanfatta och presentera erhållna resultat.
  • Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande: Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet.

Instruktioner för ansökan: Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-01-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-12-31.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Peter Lindblad, tel: 070 425 0498, epost: Peter.Lindblad@kemi.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 december 2019, UFV-PA 2019/4137.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4137
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-29
Sista ansökningsdag 2019-12-12

Takaisin avoimiin työpaikkoihin