Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Institutionen har i dag ca 280 anställda varav 120 lärare och 110 doktorander. Drygt 4000 studenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år och ett 30-tal forskargrupper är kopplade hit. Mer info: http://www.it.uu.se

I rollen som administrativ assistent ingår du i institutionens administrativa grupp som för närvarande består av 16 personer. En administrativ chef har det övergripande personal- och verksamhetsansvaret för gruppen.

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna innefattar ett brett spektrum av administrativa uppgifter som kan förekomma i arbetet vid en institution. Vissa arbetsuppgifter innebär att bistå medarbetare inom den administrativa gruppen, medan andra handlar om att bistå prefekt och avdelningsföreståndare.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Bistå institutionens HR-generalister med administration av olika ärenden inom HR-området som tex: handläggning av ersättningsärenden, ärenden gällande SINK-skatt, registreringsarbete i universitetets administrativa system, besked om att tidsbegränsad anställning upphör.
  • Boka resor och hotell för inkommande gäster i samband med disputationer.
  • Bistå institutionens ekonomer med enklare ekonomiadministration.

Övriga administrativa arbetsuppgifter kan förekomma. Vi arbetar i en rad olika administrativa system såsom AKKA, W3D3 diariet, Varbi, Edgar och Primula.

Kvalifikationskrav: Gymnasieexamen, som av arbetsgivaren anses relevant för arbetet, samt dokumenterad erfarenhet av administrativt och/eller arbete med tydlig servicefunktion. Vi har många internationella medarbetare, studenter och gäster. Det är därför viktigt att du har dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska både i tal som skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är systematisk, noggrann, har ett serviceinriktat arbetssätt och en mycket god samarbetsförmåga. Du ska kunna följa instruktioner och därefter jobba självständigt.

Då tjänsten både innebär en stor del rutinarbete, men även arbetsuppgifter som kan variera efter behov, är det viktigt att du är flexibel samtidigt som du trivs med att göra upprepade administrativa uppgifter. 

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet från att ha arbetat inom universitetet och med de system som finns angivna ovan.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-12-31.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Elizabeth Neu Morén, administrativ chef, 018-471 1013 elizabeth.neu.moren@it.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 20 december 2019, UFV-PA 2019/4099.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-02-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4099
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2019-12-20

Takaisin avoimiin työpaikkoihin