Uppsala universitet, Studentavdelningen, Enheten för studieadministration

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Enheten för studieadministration är en enhet inom Studentavdelningen och har det övergripande ansvaret för universitetets antagning till utbildning på grund- och avancerad nivå. Vid enheten finns 37 anställda.

Arbetsuppgifter: Som antagningshandläggare ingår du i en arbetsgrupp som har ett särskilt ansvar för antagning till universitetets utbildningar så som kurser och utbildningsprogram. Arbetet omfattar bl a behörighets- och meritprövning, skriftlig och muntlig information till sökande och studerande i antagningsfrågor, samt utarbetande av information i samband med antagning till olika utbildningar.

Arbetet utförs med stöd av digitalt antagnings- och studiedokumentationssystem och kräver stor noggrannhet och en god förmåga att överblicka olika delar i en process och förstå det större sammanhanget. Utöver det krävs för denna tjänst en förmåga att förstå omkringliggande system och hur de samverkar med antagningssystemet. Detta eftersom arbetsuppgifterna särskilt kommer omfatta de olika systemen inom enhetens område och hur dessa förhåller sig till antagningen av studenter.

Enheten är nybildad och strävar efter att ge ett bra och samordnat stöd inom våra funktioner till universitetets studenter och institutioner. Vid enheten sker ett kontinuerligt utvecklingsarbete för att i än högre grad möta behov från universitetet och samhället i övrigt.  I dina arbetsuppgifter kommer därför även ingå att kunna samverka med och lösa arbetsuppgifter inom enhetens andra funktioner och att delta i utvecklingsarbetet.

Kvalifikationskrav: Akademisk examen inom område som är relevant för arbetsuppgifterna eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha vitsordad erfarenhet av handläggningsarbete vid ett lärosäte eller annan myndighet. Du måste även vara en van användare av system såsom NyA, Ladok och en utbildningsdatabas. Du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet såsom att:

  • du är ansvarstagande, noggrann och har en god organisationsförmåga.
  • du har en mycket god förmåga att självständigt prioritera mellan dina arbetsuppgifter och ansvara för slutförande.
  • du har en mycket god samarbetsförmåga, då arbetet kräver samverkan med personer inom enheten men även med andra delar av universitetet.

Arbetet är under perioder intensivt, så du förväntas klara av tillfällig hög arbetsbelastning och att arbeta mot tidsgränser.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Kunskap om hantering av större informationsmängder i databaser/-system eller liknande.  

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas. 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Cecilia Marklund, tel. 018-471 72 88 alternativt e-post cecilia.marklund@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 5 december 2019, UFV-PA 2019/4063.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4063
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-21
Sista ansökningsdag 2019-12-05

Takaisin avoimiin työpaikkoihin