Uppsala universitet, matematiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Matematiska institutionen bedriver forskning, forskarutbildning och grundutbildning inom ett brett spektrum av matematik, tillämpad matematik och statistik. Antalet anställda är cirka 120, varav 30 doktorander. Institutionen har tre forskningsprogram: analys- och sannolikhetsteori, algebra och geometri, tillämpad matematik och statistik.

Arbetsuppgifter: Forskning och undervisning (max 20%). Anställningen avser i huvudsak forskning kring existensen av kvasi-periodiska rörelser i det planetariska problemet för realistiska värden på planetmassorna. I synnerhet kommer 3-kropparsproblemet med realistiska parametrar för solen, jupiter och saturnus att studeras. Syftet är att bevisa att KAM-teorin kan appliceras kring planeternas observerade banor och att hitta kvantitativa nedre gränser för ansamlingen av närliggande kvasi-periodiska rörelser.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i matematik. Dokumenterad specialistkunskap i KAM-teori och datorstödda bevis. 

Önskvärt/meriterande i övrigt: Programmeringkunskaper är meriterande för anställningen.

Ansökningsförfarande: Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av forskningsintressen och relevanta kvalifikationer för anställningen. Ansökan ska dessutom innehålla CV med publikationslista, examensbevis på doktorsexamen samt kontaktuppgifter till upp till tre referenspersoner. Vi önskar dock inga rekommendationsbrev.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prefekt Warwick Tucker, e-post warwick.tucker@math.uu.se, tel 018-4713318.

Välkommen med din ansökan senast den 6 december 2019, UFV-PA 2019/4015.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4015
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-22
Sista ansökningsdag 2019-12-06

Takaisin avoimiin työpaikkoihin