Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a. cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan.

BioVis Platform är en service-facilitet för forskare från akademiska och icke-akademiska forskningsområden och består av 4 noder med Ljusmikroskopi, Flödecytometri, Elektronmikroskopi och analys. BioVis Flödecytometri-noden består för närvarande av fem instrument, en BD LSRII och BC Cytoflex flödecytometer, en BD ARIAIII och BD FACS MELODY Cell Sorteraren och en MERCK Image FlowSight Flödecytometer. Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för Flödecytometri- noden vid BioVis-plattformen. Att koppla våra kunders forskningsfrågor till potentialen i våra instrument är nyckeln till adekvat flödecytometri-service på BioVis, som betyder att ett vetenskapligt och tekniskt tänkesätt behövs. Ditt arbete kräver också flexibilitet och multitasking - så utmärkta organisatoriska färdigheter är lika viktiga som att utveckla och följa rutiner. Då du kommer att vara länken mellan kund(projekt) och instrument ska du kombinera ovanstående egenskaper med serviceinriktat agerande. Eftersom många av våra kunder arbetar med Flow Cytometry (och mikroskopi) på olika kunskapsnivåer, förväntar vi oss att du är entusiastisk när du förvärvar ny kunskap, utvecklar nya färdigheter och hittar sätt att överföra denna kunskap till våra kunder.

Arbetsuppgifter:

- Ansvar för instrument och användarstöd.
- Felsökning, rengöring, kalibrering, och underhåll och mindre reparationer av alla instrument.
- Cell sorteringar för kunder.
- Expertis i mjukvaran BD DiVA, BC Cytexpert , (Merck IDEAS, FlowJo) mm.
- Hjälpa användare med tekniska- och mjukvaruproblem.
- Introduktion till instrument - teoretiska och praktiska.
- Konsultering med kunder angående provbearbetning, multicolorpanel och kompensation mm.
- Sköta kontakten med service ingenjörer vid PM och driftstopp.
- Analys för konventionell Flödecytometri och Image Flödecytometri.

Kvalifikationskrav:

- Masterexamen inom medicinskt eller naturvetenskaplig ämnesområde.
- Erfarenhet av tekniskt avancerade instrument som nämndes ovanför samt erfarenhet i flödecytometri-analys.
- Mycket god, dokumenterad praktisk och teoretisk kunskap inom flödecytometri för olika prover från organ - , cell kultur - , och/eller växtmaterial.
- Erfarenhet av användning och service av flödecytometrar och cell sorterare.

Anställningen förutsätter goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska. God datorvana förutsätts. Sökanden skall vara serviceinriktad, ha god samarbetsförmåga och skall vara van vid självständigt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

- Erfarenhet av att driva tekniskt inriktat serviceverksamhet inom en FoU miljö.
- Erfarenhet i användning av BD och BC instrument -Pedagogisk erfarenhet och intresse. - Kunskap i multivariant-analys är en tillgång -Kunskaper i mikroskopi och användning av Image FlowSight är en tillgång.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan skall innehålla CV, kopior av examensbevis och betyg, och en kort beskrivning av dig och dina arbetslivserfarenheter. Vi ser gärna att du lämnar kontaktuppgifter för två referenspersoner och/eller bifogar rekommendationsbrev.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på 12 månader från tillträde med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Dirk Pacholsky, dirk.pacholsky@igp.uu.se, 070-167 93 38.

Välkommen med din ansökan senast den 3 december 2019, UFV-PA 2019/3520.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3520
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-19
Sista ansökningsdag 2019-12-03

Takaisin avoimiin työpaikkoihin