Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter:
Vi söker en forskningsassistent till Nelandergruppen för experimentella uppföljningar inom olika projekt som en del av ett större team. Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara labrelaterade rutinuppgifter och dokumentation av experimentella procedurer samt att bidra till att utveckla laborativa metoder för olika analyser. I arbetsuppgifterna ingår preparering av material för cellodling och reagenser för andra cell- och vävnadsbaserade analyser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter består i:
1) Läkemedelsbehandling och modifikation av genuttryck hos primära eller xenotransplanterade glioblastom- och neuroblastomceller.
2) Analys av fenotypiska förändringar hos cellerna baserat på metaboliska metoder och bildanalys (inklusive fluorescerande prober) i screeningformat.
3) Molekylära analyser av proteinnivåer, proteinlokalisation i celler och mRNA-uttryck
4) Läkemedelsbehandling av xenotransplanterade zebrafiskembryon.
5) Immunohistologisk infärgning av xenotransplanterade zebrafiskembryon, whole mount och snitt.

Kvalifikationskrav:
Sökande bör ha en högskoleexamen på MSc nivå, gärna med bakgrund inom cellbiologi eller biomedicin. Den sökande bör ha gediget tekniskt kunnande och minst ett års erfarenhet av cellbaserade mätmetoder från forskningslab inkluderande metabola assays för analys av proliferation av primära neurala cancerceller i screeningformat, immunoblot, immunocytokemi, qPCR och immunohistologisk infärgning av zebrafiskembryos. Sökande måste kunna arbeta självständigt med god noggrannhet och ha stor vana vid att planera försök och dokumentera forskningsresultat. Förmåga att kommunicera och samarbeta med övriga gruppmedlemmar är essentiell och sökande bör ha goda kunskaper i engelska, skriftligt och muntligt. Flexibilitet, engagemang och motivation är egenskaper vi lägger stor vikt vid.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Dokumenterad erfarenhet av arbete inom cancerbiologi, cancergenetik eller neuroonkologi.
Dokumenterad erfarenhet av läkemedelsbehandlingar av primära cellkulturer.
Dokumenterad erfarenhet av arbete med zebrafiskembryon.
Dokumenterad erfarenhet av arbete inom tvärvetenskapliga team.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-01-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-12-31 med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Cecilia Krona, cecilia.krona@igp.uu.se, 018-471 4635

Välkommen med din ansökan senast den 7 december 2018, UFV-PA 2018/3990.

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3990
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2018-11-22
Sista ansökningsdag 2018-12-07

Takaisin avoimiin työpaikkoihin