Uppsala universitet, Institutionen för nordiska språk

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för nordiska språk har drygt 100 anställda som bedriver forskning och undervisning om framför allt det svenska språket utifrån skilda infallsvinklar men också om de nordiska grannspråken. Institutionen har verksamhet både i Uppsala och på Campus Gotland. En viktig del i institutionens uppdrag är utbildning av blivande lärare i svenska och svenska som andraspråk liksom undervisning i grundläggande svenska bl.a. för universitetets utländska studenter. Till institutionen hör även Språkverkstaden – en expansiv verksamhet som erbjuder handledning i muntlig och skriftlig framställning på både svenska och engelska samt stöd åt institutioner, fakulteter och andra enheter för att utveckla studenters och doktoranders kommunikativa kompetenser. Språkverkstaden finns både i Uppsala och på Campus Gotland.

Arbetsuppgifter: Som administratör vid Språkverkstaden kommer du att ingå i ett arbetslag som i nära samarbete med prefekt, studierektor och föreståndare ansvarar för att ge god administrativ service till våra studenter och medarbetare både i Uppsala och på Campus Gotland. Du kommer att ha särskilt ansvar för administration av Språkverkstadens verksamhet. En central del av arbetsuppgifterna handlar om att fungera som en länk mellan språkhandledare, studenter och doktorander liksom att upprätthålla kontakter med institutioner och andra enheter inom universitetet vad beträffar Språkverkstadens verksamhet. Dessutom ingår även andra administrativa arbetsuppgifter som t.ex. verksamhetsuppföljning, planering och organisation av nätverksträffar och liknande mindre arrangemang, framställning av trycksaker samt lokalbokning. Administrativa system du kommer att arbeta med är bl.a. Studentportalen, Blackboard, InfoGlue och TimeEdit/PlanEdit. Som administratör förväntas du löpande fortbilda dig inom ditt arbetsområde. Du skall kunna sätta dig in i olika frågeställningar och bidra till att skapa rutiner och finna lösningar som underlättar och utvecklar vår verksamhet. Eftersom du kommer att ingå i ett arbetslag krävs det att du kan bidra positivt till gruppens gemensamma arbete och verka för att administrationen av institutionens verksamhet kan genomföras på ett optimalt sätt.

Kvalifikationskrav: För anställningen krävs relevant högskoleutbildning på minst grundläggande nivå eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig liksom dokumenterad erfarenhet av självständigt arbete med kvalificerade kursadministrativa uppgifter eller motsvarande. Arbetet som administratör kräver att du är serviceinriktad, självständig, ansvarstagande, noggrann, initiativrik, lyhörd och problemlösningsorienterad. Vidare krävs förmåga att möta arbetstoppar. Organisatorisk förmåga samt förmåga att prioritera är också viktiga egenskaper. Som person behöver du vara utåtriktad och ha lätt att kommunicera, och mycket stor vikt kommer att fästas vid god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i synnerhet vad beträffar samarbetsförmåga och ansvarstagande.

Meiterande:  Starkt meriterande är dokumenterad erfarenhet av självständigt kvalificerat administrativt arbete inom högskolesektorn, vana vid ärendehanteringssystem samt kännedom om universitetets administrativa system som t.ex. Studentportalen, Blackboard, InfoGlue och TimeEdit/PlanEdit. Meriterande i övrigt är god kännedom om Uppsala universitets organisation liksom akademiska studier inom språkvetenskapliga ämnen.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. 

Tillträde: 19-01-21 eller efter överenskommelse. 

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning i 6 månader. 

Anställningens omfattning: 100 % 

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Kristina Asker, föreståndare för Språkverkstaden, tel. 018-471 6803, kristina.asker@nordiska.uu.se.

David Håkansson, bitr. prefekt, tel. 018-471 6393, david.hakansson@nordiska.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 2 december 2018, UFV-PA 2018/3684.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3684
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-11-05
Sista ansökningsdag 2018-12-02

Takaisin avoimiin työpaikkoihin