Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl. a cancer, genetiska och autoimmuna sjukdomar. En av de bärande tankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed främja en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom sex forskningsprogram: cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och det teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 550 miljoner kronor, varav ca två tredjedelar är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 400, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 850 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.uu.se/medarbetare/institution/immunologi-genetik-och-patologi

Arbetsbeskrivning: 
U-CAN-projektet är en infrastruktur och ett strategiskt forskningsområde för insamling av prov och data från cancerpatienter i syfte att användas för forskning. Projektet är verksamt inom ett 15-tal olika cancerdiagnoser och involverar nära samarbete med många delar av Akademiska Sjukhuset, ett flertal noder i Mellansverige samt Uppsala Biobank. 
Arbetsuppgifterna innefattar huvudsakligen kommunikation, interaktion med olika professioner, samordna och leda möten samt administration. De löpande arbetsuppgifterna består primärt av att a) stödja programsamordnaren i arbetet med att genomföra U-CANs operativa verksamhet, b) koordinera och följa upp provinsamlingen genom kommunikation och till viss del arbetsledning, c) ge service och stöd till forskare och andra verksamma inom U-CAN, d) samordna och följa upp ansökningar, etablering och genomförande av forskningsprojekt baserade på U-CANs material, e) koordinera arbetet kring driften av U-CANs databas och säkerställa att databasens funktionalitet överensstämmer med verksamhetens behov, f) göra ekonomisk uppföljning, granska fakturor och förbereda budgetarbete, g) förbereda underlag och statistik kopplat till verksamhetsplanering och rapportering, h) samordna rapportering till huvudmän, finansiärer och andra verksamma inom U-CAN. 
Det är av stor vikt att projektkoordinatorn bidrar till att vidareutveckla tjänsten och U-CANs verksamhet, samt löpande arbetar med att förbättra provinsamlingen och tillgängligheten av prov och data för forskning. Över tid kommer arbetsuppgifter att kunna tillkomma, variera eller omprioriteras beroende på U-CANs strategiska behov. Delar av det administrativa arbetet fördelas mellan flera koordinatorer. 
Projektkoordinatorn kommer att vara anställd av Uppsala Universitet och placeras organisatoriskt vid Institutionen för Immunologi, Genetik och Patologi. En stor del av arbetet utförs dock genom interaktion med anställda på Akademiska Sjukhuset/Region Uppsala samt Uppsala Biobank. Arbete på deltid kombinerat med annan tjänst kan diskuteras.

Kvalifikationskrav: 
Vi söker en motiverad person med doktorsexamen inom medicin, biomedicin, vård, farmaci eller motsvarande ämnesområde. Centralt för att lyckas i arbetet är att du har god och dokumenterad erfarenhet av projektledning/projektkoordinering och tidigare har arbetat med verksamhetsstöd och verksamhetsutveckling. Viktiga egenskaper för denna anställning är ett strukturerat arbetssätt, noggrannhet, uppvisa initiativförmåga och självständighet. Det är av stor betydelse att du har samarbetsförmåga, samt på ett professionellt och serviceinriktat sätt kan skapa och bevara goda relationer samt samverka med många olika professioner (forskare, läkare, sjuksköterskor, patienter, administratörer, m.fl.). Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt mycket god datorvana är ett krav. I rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha den förmåga som krävs för att klara arbetsuppgifterna med gott resultat.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt:
Meriterande är tidigare erfarenhet av inom olika administrativa roller, såsom ekonomisk uppföljning och budgetarbete, hantering/granskning eller upprättande av avtal, biobanksansökningar, etikansökningar och ansökningar om forskningsfinansiering. Forskningsrelaterad erfarenhet inom onkologi/cancerdiagnostik, arbete med kliniska data eller databaser samt erfarenhet av arbetsledning/personalansvar är också meriterande. 

Om anställningen:  Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Tobias Sjöblom, tobias.sjoblom@igp.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 5 maj 2025, UFV-PA 2025/1106.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2025/1106
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2025-04-14
Sista ansökningsdag 2025-05-05
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb