Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via bland annat Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Institutionen söker nu en senior projektledare inom forskningsområdet Klinisk Diabetologi och Metabolism. Verksamheten är förlagd till Akademiska sjukhuset i Uppsala.  

Arbetsuppgifter
Leda och samordna arbete i forskningsstudier för forskningssköterskor, läkare och laboratorieforskare inom forskargruppen Klinisk Diabetologi och Metabolism. Detta innefattar kliniska och translationella projekt rörande områdena diabetes, obesitas och metabolism. Koordination och administrativ ledning av flera nationella kliniska forskningsprojekt som utvärderar effekter av läkemedel respektive livsstil. Därtill lokal arbetsledning och samordning av forskningsprojekt med både patienter och friska försökspersoner samt med vårt cell- och vävnadslaboratorium.

Kvalifikationskrav
Akademisk examen inom sjukvårdprofession eller biomedicinsk vetenskap. Erfarenhet att koordinera forsknings- eller utvecklingsprojekt samt av arbetsledning. God förmåga till tvärdisciplinärt samarbete, även med externa enheter. Utmärkta språkfärdigheter i svenska och engelska.

Vi söker en energisk person som vill leda team och samordna forskningsnätverk. Du är självständig, ansvarstagande, flexibel och resultatinriktad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Vidareutbildning som specialistsjuksköterska, eller inom annan sjukvårdsprofession. Erfarenhet av ledning och administration av kliniska studier. Egna forsknings-/utvecklingsprojekt inom livsvetenskaper.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Jan Eriksson, tel 018-611 44 19, e-post jan.eriksson@medsci.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 17 juni 2024, UFV-PA 2024/1942.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1942
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-S-föreningen, saco-s@uu.se
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-17
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb