Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Forskningsingenjör till forskargruppen Reumatologi

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via bland annat Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

Forskargruppen Reumatologi bedriver studier av bakomliggande orsaker och sjukdomsmekanismer vid Systemisk Lupus Erythematosus, Sjögren’s syndrom, Småkärlsvaskuliter och Systemisk skleros. Sedan lång tid finns ett nära samarbete med kliniker på reumatologen vid Akademiska sjukhuset med fortlöpande insamling av forskningsprover.

Arbetsuppgifterna består både av praktiskt laboratoriearbete och forskningsadministration.

Den laborativa delen av anställningen innefattar huvudsakligen isolering och arbete med blodceller från patienter med reumatiska sjukdomar och friska individer. Uppsättning av cellkulturer med olika stimuli och efterföljande analys av proteiner och mRNA med gängse metodik såsom immunoassayer, RT-PCR och flödescytometri. Arbetsuppgifterna innebär även hantering och bokföring av inkomna blodprover, isolering av genomiskt DNA och RNA, samt dokumentation och sammanställning av genererade analysdata. Elektronisk labbjournal används av forskargruppen. Praktisk handledning av studenter och introduktion av nyanställda ingår också.

Arbetet inkluderar även rutinarbete som krävs för ett fungerande forskningslaboratorium, såsom preparering av lösningar och att ansvara för skötseln av analysinstrument och apparatur.

Den administrativa delen av arbetsuppgifterna inkluderar bland annat att göra beställningar från företag, bokning av lokaler och praktisk samordning av möten inom forskargruppen och större nätverksmöten med flera nationella och internationella forskargrupper.  

Kvalifikationskrav
Kandidat- eller masterexamen inom relevant område,t.ex. biomedicin, immunologi eller molekylärbiologi/genetik. Dokumenterad praktisk erfarenhet av laborativt cellarbete, såsom isolering av primära celler från blod och buffy coat blod och uppsättning av cellkulturer. Praktisk erfarenhet av immunoassayer (ELISA, DELFIA). Isolering av DNA och RNA från blodprover eller vävnad. Praktisk erfarenhet av ordbehandling ex. word och excel. Muntlig och skriftlig kompetens i svenska och engelska. Goda rekommendationer från tidigare handledare/arbetsgivare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga kvalifikationer. Projektet kräver att du är noggrann och kan arbeta relativt självständigt men med regelbunden handledning. God samarbetsförmåga är viktig eftersom arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med andra medarbetare med olika yrkesroller.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Praktisk erfarenhet av immunfärgning av celler och flödescytometri samt multiplexanalys av cytokiner. Dokumenterad samordnande administrativ funktion inom ett projekt eller forskargrupp.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. Omfattningen är heltid/100%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Rudbecklaboratoriet i Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Maija-Leena Eloranta, 070-3965173, maija-leena.eloranta@medsci.uu.se eller MD PhD lektor Dag Leonard, dag.leonard@medsci.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 oktober 2023, UFV-PA 2023/3492

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-11-01
Löneform fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3492
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-12

Tillbaka till lediga jobb